Marlon Modolo Zanotelli med World Cup-seier på Gjelstens hest

Brasilianske Marlon Modolo Zanotelli vant i dag World Cup-kvalifiseringen i den vest-europeiske ligaen i Bordeaux på hesten VDL Edgar M – en hest som eies av Bjørn Rune Gjelsten. Kun en kvalifisering gjenstår nå i denne ligaen – og med niendeplass i sammendraget er Victoria Gulliksen enda et steg nærmere på å være sikker på finaledeltagelse i USA.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Marlon Modolo Zanotelli tok sin første World Cup-seier lørdag kveld - på norskeide VDL Edgar M. (Foto: FEI/Eric Knoll)

Victoria Gulliksen var ikke blant de 38 startende i dag – hun avsluttet sin innsats ved kvalifiseringsstevnene etter Amsterdam og er på vei til Spania – men inntar nå niendeplass i sammendraget etter Bordeaux og ligger dermed svært godt an til finaledeltagelse med sine 47 poeng.

Hele 17 ekvipasjer red feilfri grunnomgang i Bordeaux. Sveitiske Edouard Schmitz/Quno (Quo Vados I/Cashandca) lå an til å kuppe det hele med suverene 35,72 s på sin feilfrie runde. Selv ikke svenske Henrik von Eckermann med sin superhest King Edward (Edward/Feo) klarte å matche denne tiden, men lå som nummer to med 36,45 s.

Så kom Zanotelli som siste rytter ut og viste seg helt suveren sammen med sin norskeide 14 år gamle vallak VDL Edgar M (Arezzo VDL/Marlon). Feilfri runde satt på 35,39 s, og dermed var Zanotellis første World Cup-seier et faktum. Med denne seieren har Zanotelli 38 poeng totalt og er med det et stort skritt nærmere å være blant de 18 fra denne ligaen som går til finalen i Nebraska i 4.- 8. april.

Norsk deltager i Bordeaux denne gang var Geir Gulliksen med hesten VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot/Caletto I). Fasit ble åtte feilpoeng på disse to.

Helt i toppen av sammendraget etter Bordeaux ligger svenske Henrik von Eckermann, foran franske Julien Epaillard og tyske Daniel Deusser.
Den 14. og siste kvalifiseringen i den vest-europeiske er 23.-26. februar i Gøteborg.

Resultat

Sammendrag vest-europeisk liga etter Bordeaux