Marie Valdar Longem trekker seg fra VM-klassen fredag

Marie Valdar Longem er en av to norske ekvipasjer i fredagens VM-klasse i Herning, men velger å trekke seg fra klassen idet hennes hest Echo de Virton har fått en hudreaksjon. Dermed er Maries reise i VM over for denne gang. – Vi er ikke bekymret for hesten, det er bare en lokal reaksjon, men vi tar selvsagt ingen sjanser og trekker hesten derfor fra klassen – hestevelferden går foran alt, sier landslagsleder Mikael Kolind.

Marie Valdar Longem/Echo de Virton. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Marie og hennes Echo de Virton har prestert meget godt i de to første VM-klassene, med en nullrunde onsdag og en firefeils runde torsdag. Ekvipasjen hadde dermed en reell sjanse til å kvalifisere seg videre til søndagens individuelle finale, men vil grunnet reaksjonen som har oppstått ikke stille til start i klassen hvilket innebærer at VM er over for deres del.

-Vi tror sanden, vannet og varmen er årsaken, forteller landslagsleder.

– Hesten er grundig undersøkt og vurdert av landslagsveterinæren. Det er ingen alvorlig reaksjon og hesten har det fint – vi er ikke bekymret for den, men når slikt inntreffer er det rette valget å stå over videre deltagelse, fortsetter Mikael. – Vi, og ikke minst Marie, er naturlig nok skuffet og lei for at dette skulle skje, men det er alltid en risiko i denne sporten at noe uforutsett inntreffer – og hestevelferden går foran alt.

I tillegg til Marie fikk Victoria Gulliksen også en plass i dagens startfelt, og det blir derfor kun Victoria Gulliksen som i kveld skal ut og ri som individuell rytter i lagfinalen. Victoria innledet i likhet med Marie med en sterk nullrunde, men fikk to riv og to tidsfeil i går og har med det en lengre vei å gå for å skulle kunne klare å bli blant de startende i finalen.

Fredagens klasse vil avgjøre medaljerekkefølgen for lag – og startlisten for søndagens finale. Det er de 25 beste ekvipasjene fra klassen i dag som går videre til søndagens individuelle finale.

Start- og resultatliste