Distanse

Mari og Shafiq med 160 fullførte kilometer

Mari Kolstadbråten Ekra fullførte på imponerende vis lørdagens CEI3* 160 kilometer i Arezzo sammen med sin MD Shafiq ox. For Olaug Carstensen ble rittet hun red ut på i Italia mer dramatisk.

distanse / hest / Mari Kolstabråten Ekra / Norges Rytterforbund
Lørdag kveld kunne Mari Kolstabråten Ekra sette grønn hake på et av årets mål - et fullført CEI3* 160 km var et faktum for henne og MD Shafiq ox. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det ble full pott for Mari og Shafiq med fullført og godkjent 160 km. Det gjorde de på 14,10 km/t i snitt, og rytteren kan fortelle om et så godt som prikkfritt veterinærkort.

Nådde et mål

-Det var et kjempeflott anlegg og vi ble godt tatt imot da vi kom ned på tirsdagen, innleder Mari. De to norske deltagerne reiste sammen fra Norge til Italia, og Mari kan fortelle om to hester som tok reisen fint.

Dagene etter ankomst ble brukt til å sørge for at hestene hadde det godt og å forberede seg til lørdagens ritt, og da dagen kom, lå alt godt til rette.

-Været har vært fint hele tiden, og lørdag var det perfekt ridevær med maks 15 grader og sol. Det blåste litt, men det var ikke noe problem. Løypene var fantastiske, helt flate, ingen stigninger. Vi red iblant på grusveier som var litt harde, men da var det mulig å ri i kanten. For det meste red vi på traktorveier over jorder, og det var bare en drøm å ri på. Det var mange groom points og vi ble godt ivaretatt hele veien, det var bare helt fantastisk, forteller Mari. – For meg og Shafiq gikk det helt supert hele veien. Han mistet en sko mot slutten av tredje etappe, og jeg måtte leie inn til veterinærkontrollen hvilket jeg jo tapte litt tid på. Men der fikk han ny sko på, og vi fortsatte uten problemer. Det ble jo litt sent på dagen etter hvert, og mot slutten hadde vi følgebil – det kjentes trygt og godt. Hesten min var fantastisk, hans veterinærkort var så godt som prikkfritt, og han gikk bare med toppa ører hele veien – jeg er så imponert over den lille hesten min!

Med dette resultatet har Mari avsluttet sesongen på beste og ønsket måte. – Det var deilig å få dette på plass nå. Å fullføre her var et mål i år. Nå håper jeg å gjøre det samme til på vårparten, så har vi det som skal til i forhold til VM. Og nå er det hjem til Ål og en lang og god juleferie før vi går i gang med spisse oss mot 3* i mars.

Husker ingenting av ulykken

Olaug Carstensen har lang erfaring og mange fullførte ritt bak seg, men i lørdagens CEI2* 120 kilometer gikk det ikke etter planen for henne og SGA Zaafir. På tredje etappe hadde hun et stygt fall og ble ført til sykehus. Der ble det konstatert hjernerystelse, hun er forslått, men har ingen brudd.

Nå er hun på vei hjem, sammen med Mari.
-Det går greit, jeg har det bedre i dag enn i går. Jeg kan ikke løfte den ene armen, men har det ok, forteller Olaug.

Selv husker hun ingenting fra ulykken, og det var heller ingen rundt henne da det skjedde – så hva som skjedde er uvisst. -Men jeg tror vi kom litt for fort inn i en sving, og så skled Zaafir slik at han fikk beina innunder seg og falt. Vi har blitt undersøkt fra topp til tå begge to, og Zaafir - og jeg - har det bra. Hjelmen min tar jeg imidlertid ikke med meg hjem igjen, den er helt knust, sier rytteren som til tross for smerter og ubehag fastslår at dette uansett er en bedre måte å bli eliminert på enn om hesten blir tatt ut av veterinære årsaker. – Han har det fint, og han er en kjempefin hest. Jeg har det bedre i dag – og vi satser videre!

Se Endurance online her

Relaterte artikler