Mange lovord

Kirsten Kristine Vik ble alene om å forsvare de norske fargene ved CPEDI3* PARA Blue Hors denne søndagen. I etterkant av den internasjonale Freestyle-debuten med Peppermint er lovordene mange.

Kirsten Kristine Vik og hennes Peppermint høstet mange lovord i etterkant av helgens internasjonale stevnedebut. Foto: NRYF
av
Sille Kasin

I utgangspunktet hadde vi sett frem til å følge to norske pararyttere til start i kür denne finalesøndagen. Men etter at Ann Cathrin Lübbes La Costa Majlund beklageligvis fikk en allergisk reaksjon som måtte behandles lørdag ettermiddag, ble internasjonal debutant Kirsten Kristine Vik og hennes Peppermint alene om å forsvare de norske fargene. Og også dette klarte hun med glans.

En ekstra spennende stevnesøndag må dette uansett ha vært for Kirsten Vik, som altså for aller første gang i karrieren red Freestyle på sin 13 år gamle Peppermint ved et trestjerners internasjonalt stevne. I alt åtte ekvipasjer var kvalifisert til start i dagens Freestyle-finale ved CPEDI3* PARA Blue Hors i Randbøl, og blant disse red Kristine sin Hoftanz-datter som har Lone Bøegh som oppdretter, inn til fine 70.250. Med dette endte ekvipasjen som første uplasserte i dagens internasjonale Freestyle-debut.

I etterkant av rittet var lovordene om rytterens internasjonale stevnedebut mange fra blant andre landslagsleder Ingeborg Simensen.

- Kirsten Vik har virkelig stått for en flott internasjonal debut, forteller landslagslederen. -Her er masse lærdom å ta med seg i videre trening.

Hun fortsetter:

- Det er selvsagt veldig uheldig at Ann Cathrin Lübbes hest fikk en allergisk reaksjon i går ettermiddag som måtte behandles, og at hun derfor mistet finalen i dag, men hun er på vei mot god VM-form, slår hun smilende fast. - Og det er selvsagt også et stort savn for oss i helgen at Jens Lasse Dokkan ligger hjemme med covid, legger hun til.

- Kirsten Vik har hatt en flott debut på dette stevnet, slår også Kjell Myhre som inngikk i helgens internasjonale dommerpanel, fast. – Blue Hors er for øvrig en fantastisk arrangør med flotte fasiliteter. Denne helgen stilte hele ti nasjoner stilte til start.

Svenske Lena Malmström og Fabulous Fidelie gikk helt til topps i Freestyle Grad V med en totalscore på 74.375, etterfulgt av Tysklands Regine Miselkamp og Higlander Delight’s med 73.500. Australias Amelia White og Genius ogTysklands Isabell Nowak med Fayola DB delte tredjeplassen etter begge å ha oppnådd 71.917, mens sisteplasserte som femte ble Danmarks Camilla Christensen og Fursten med 71.833 prosentpoeng.

Resultater: