Mange gode ting på én gang

Mulighetene er mange når man arrangerer et ridestevne – og det grep Bruråk Hestesportsklubb fatt i når de i slutten av oktober arrangerte dressurstevne. I ett og samme stevne var det klubbmesterskap samt finale i Sør-Trøndelag Rytterkrets rekruttkarusell i dressur – og godt preget av fargen rosa ble stevnet også et stevne med fokus på Rosa Sløyfe-aksjonen.

Fargen rosa preget Bruråk Hestesportsklubb dressurstevne i slutten av oktober når de arrangerte både finale i Sør-Trøndelag Rytterkrets rekruttkarusell dressur og klubbmesterskap og kombinerte det med en Rosa Sløyfe-aksjon til inntekt for Kreftforeningen. (Foto: Bruråk Hestesportsklubb)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Bak Sør-Trøndelag Rytterkrets' rekruttkarusell dressur 2022 står ungdomsutvalget i kretsen. Med rekruttkarusellen får ryttere på LC-LB nivå et cup-tilbud, og fra mars til oktober har ryttere kunnet ri med i «rekruttkarusell dressur» i UK-klasser og D-klasser ved alle stevner i Sør-Trøndelag rytterkrets. Dette er et cup-tilbud som er gratis for deltagerne. Det har blitt delt ut både premiesløyfer, deltagerrosetter og ikke minst poeng gjennom sesongen og inn i finalen hadde rytterne med seg poeng fra sine seks beste stevnedager.

Cupen går på to nivåer, det er Lille rekrutt-tour i LC og Store rekrutt-tour i LB. Den som etter finaledagen står med flest poeng sammenlagt i hver tour blir årets vinnere, og kretsen delte ut ærespremier og gavepremier til de tre beste på hvert nivå ved stevnet i regi av Bruråk Hestesportsklubb.

Foruten karusell-spenning og rekrutteringsglede sto også klubbmesterskap på programmet hos Bruråk denne helgen – dermed ble det ekstra godt med premier å dele ut.

Bak Sør-Trøndelag Rytterkrets rekruttkarusell står kretsens ungdomsutvalg. Gjennom sesongen rir cup-deltagere inn poeng på henholdsvis LC- og LB-nivå, og finalen var det Bruråk Hestesportsklubb som sto for. (Foto: Bruråk Hestesportsklubb)
Rosa rytterglede hos Vilde Haarberg fra Malvik Rideklubb som deltok i rekruttkarusell Store-tour med sin Bella Celestia. (Foto: Bruråk Hestesportsklubb)

En tvers igjennom rosa Rosa sløyfe-aksjon

Oktober er også måneden som landet rundt preges av Rosa Sløyfe-aksjonen. Den hansken tok Bruråk Hestesportsklubb opp ved dette stevnet.

-Vi adopterte Kreftforeningens tema «Rosa Sløyfe» i oktober for vårt stevne og gikk «all in», forteller klubbleder Anne Cathrine Menne. - Vi fikk tilsendt materiell fra Kreftforeningen, og opprettet en innsamlingsaksjon.

Tema for klubbens stevne ble Rosa Sløyfe-aksjonen, og klubben fikk tilsendt materiell fra Kreftforeningen og opprettet en innsamlingsaksjon som resulterte i over 6000 kroner til en viktig sak. (Foto: Bruråk Hestesportsklubb)

Med fokus på et viktig tema slapp både arrangør og deltagere fantasien løs når det gjaldt fargen rosa. Rosettene gikk selvsagt i ulike rosa-valører, rosa satte sitt preg på kioskens kaketilbud, steward-vesten var selvsagt rosa, premiebukettene var rosa – og selvsagt ble det delt ut rosa sløyfe til den ekvipasjen som utmerket seg som aller mest gjennomført rosa.

Fargen rosa preget det meste! (Foto: Bruråk Hestesportklubb)
Selvsagt rosa vester! (Foto: Bruråk Hestesportsklubb)
Med litt fantasi er det mye som kan sette rosa preg på et ridestevne! (Foto: Bruråk Hestesportsklubb)
Rosa muffins - selvsagt! (Foto: Bruråk Hestesportsklubb)
Rosa tema i blomsterbukettene. (Foto: Bruråk Hestesportsklubb)
Rosa sløyfer til teknisk personell. (Foto: Bruråk Hestesportsklubb)
Vinner av rekruttkarusell LB ble klubbens egne Tilde Loe/Jojo Zefine. Benedicte Nitter/Kilconly Smokey fra Oppdal Hestesportsklubb fikk utmerkelse for å være en av stevnets mest gjennomførte rosa ekvipasjer. (Foto: Bruråk Hestesportsklubb)
Pararyttere Hege Størseth/Hønnerups Lidell fra Trondheim Rideklubb og Julie Leonardsen/Cordo Colorado fra Bruråk Hestesportsklubb - godt preget av rosa sløyfer. (Foto: Bruråk Hestesportsklubb)

-Aksjonen innbrakte til sammen 6.226 kroner, forteller Anne Cathrine og slår fast: - Men like viktig som beløpet er oppmerksomheten rundt temaet, og det faktum at det er mange pupper i ridesporten!

Izabelle Nybrodal med frieseren Mylene fra Malvik Rideklubb fikk også en "gjennomført-rosa-ekvipasje-rosett". (Foto: Bruråk Hestesportsklubb)

(Rosa) ros til klubbmedlemmene

Klubbleder Menne, som selv hadde rollen som Chief Steward den helgen, er også helt klar for å gi ros til alle de som sto på for stevnet:

- Gjennomføringen av stevnet gikk på skinner! Klubben er for det meste selvforsynt med eget teknisk personell: Overdommer Turid Buvik, steward Christine W. Kalseth og rosett-general Julie Leonardsen, for ikke å glemme alle de flinke og positive medlemmene våre som stiller opp med et smil for å få alle poster til å fungere. Vi hadde også på stevnet fire stewardaspiranter som opptjente praksis – det er meget positivt for sporten i Trøndelag!

Det må også nevnes at tilsvarende rekruttkarusell arrangeres i sprang med Lille rekrutt-tour i 50-60 cm og Store rekrutt-tour i LB – der ble finalen avholdt sist helg.

Bruråk Hestesportsklubb arrangerte sist helg finalen i Sør-Trøndelag Rytterkrets Rekruttkarusell i sprang. - Igjen et flott stevne og med flere deltagere enn på lenge - det var hele 180 startende, sier en fornøyd Anne Cathrine Menne. (Collage: Sør-Trøndelag Rytterkrets)

Hvorfor ikke la seg inspirere av Sør-Trøndelag fine rekrutteringstiltak! Klikk deg inn her og se mer om Rekruttkarusell dressur og Rekruttkarusell sprang.