Mange gode prestasjoner

Starum Hestesportsklubb inviterte i helgen til D/L/E-stevne i dressur, til to dager med mange klasser – og mange gode prestasjoner.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Illustrasjonsfoto: NRYF

-Et vel gjennomført og veldig hyggelig stevne – flinke arrangører og flinke ryttere, sier Kjell Myhre, en av helgens dommere. –De beste rytterne er riktig gode, for noen ble prestasjonene litt preget av at det ennå er litt tidlig i sesongen.

Dommeren påpeker noe viktig: - Det aller viktigste, det er grunnridningen, at hesten er løsgjort, engasjert over ryggen og søker frem til støtten.

Grand Prix-klassen rommet tre ekvipasjer, og her briljerte Mathilde Merethe Klaesson fra Skedsmo Rideklubb sammen med Sandbæks Rio-El (Skovens Rafael/De Noir). – Det de viste i lørdagens Grand Prix var noe av det beste jeg har sett de gjøre, han gikk så avspent og fint, sier Kjell. Prosenten ekvipasjen sier sitt om prestasjonen – de tok klasseseieren med 74,300 %. I søndagens Grand Prix Special ble fasit 69,412 % og en ny seier.

To seire i løpet av helgen tok også Louise Almlund Løkken med sin elevhest Svalegårds Alanya (Tailormade Attention/Akinos). Lørdag satt seieren med 69,941 %, søndag vant ekvipasjen fra Oppdal Hestesportsklubb med 73,224 %.

I paraklassen ble det dobbeltseier til Anita Hennie Johnsen/Lindegaard Lucky (Solos Landtinus/De Noir) fra Bruråk Hestesportsklubb – de vant lørdag med 63,438 % og søndag med 70,378 %.

Flere ekvipasjer tok dobbelt sett med vinnerrosetter med seg hjem – Alexander Dalgaard Ranum gjorde det på vegne av Skedsmo Rideklubb med seier i begge ponniklassene sammen med sin Steendieks Cunningham (FS Chambertin/FS Don’t Worry) og Ida Mari Borge Hovi/HP Zinnamon (Blue Hors Zatchmo/Fürstenball) fra Hønefoss og Ringerike Rideklubb vant både VB:1 og Intermediaire I.

Se mer resultater her