Malene og Shanameh er klare for 120 kilometer

Dagens vetsjekk er vel overstått, og Malene Bergersen Bakken og Shanameh er klare for VM i distanse for juniorer og unge ryttere, i franske Castelsagrat. Lørdag venter 120 kilometer på den eneste norske deltageren og hennes 69 konkurrenter. Her er et lite reisebrev fra VM-rytteren.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Malene Bergersen Bakken er godt støttet av teamet rundt seg - landslagsleder Fernando X Medina Guerrero og hennes foreldre Helene Bergersen og Terje Bakken (Foto: TeamNorwayEndurance)

Reisen gikk fra Tysvær i 2- tiden forrige torsdag, til ferje-kaien hvor vi tok båten over til Danmark og parkerte i Kolding. Der kom den ene ekvipasjen fra Sverige som skulle sitte på med oss nedover. Tidlig lørdag morgen kjørte vi fra Danmark og til Gelissen i Nederland og derifra grytidlig søndag morgen og helt ned til stallen vi skulle stå på frem til stevne-stallen åpnet. Her fikk hestene gå ute på store områder, og vi hadde et godt samarbeid med svenskene og mange fine samtaler om alt som hadde skjedd siden sist vi var sammen.

Lørdag klokken 07 rir Malene til start med Shanameh - og har 120 kilometer foran seg. (Foto: Privat)

Tirsdags formiddag kom de franske, og da måtte jo vi flytte oss slik at dem fikk plass til sine hester også. Vi endte da opp med å måtte dele litt på luftegårder, men alle var happy så det gikk bra. Natt til onsdag brøyt Shanameh seg ut fra boksen sin og hadde full fest i stallgangen med masse høy og uheldigvis litt kraftfôr, men alt gikk utrolig nok bra og Shanameh var fortsatt klar for mer mat når vi kom om morgenen!

Så var det å dra til stevneplassen og ikke minst å finne en vei vi kunne kjøre opp ditt med lastebil, for i distanse er det så og si ingen som har lastebil. Det betyr at plassene ikke er laget til lastebil i det hele tatt… men vi kom oss til slutt opp!

Vi ankom stevneplassen onsdag og har vært ute og testet litt løyper. Det er utrolig strengt her nede så de har laget en egen treningsløype med stewarder ute i løypa som følger med så de faktiske løypene har vi ikke testet helt. Treningsløypa ligger litt over de andre, så et lite overblikkk har jeg fått likevel. Det er bratt og mye opp og ned og så har det vært tørt så lenge her at bakken har sprukket opp. Så når det da skal begynne å regne på lørdag frykter vi et sleipt lag på toppe. Det kan bli utfordrende da store deler av løypa går på åkere og så og si kun på gress eller mold - dette kan bli spennende.

I dag ble Malene intervjuet av UAE Sports Channel. (Foto: Privat)

Enda en «god» oppladning er det at vår kjære Fernando (X Medina Guerrero, landslagsleder) har hatt et fly som bare har blitt utsatt og utsatt… Han skulle egentlig ha kommet onsdag formiddag, men kom torsdag kveld i stedet. Ellers ser Shanameh veldig bra ut og vi har fått flere kommentarer fra andre land om at hun ser bra ut, så det håper vi låver bra for lørdagens start klokken 07:00!

Du kan følge hele rittet gjennom appen Yamamah!