Magi i Madrid

Veien til seier og 20 poeng i FEI Dressur World Cup ™ i Madrid i helgen for Helen Langehanenberg og Anabelle har ikke vært den enkleste. - Anabelle er en hest med mye talent, men også veldig mye temperament! Det har vært veldig vanskelig å finne frem til de hjelperne som har passet henne, hun har virkelig vært en hoppe, fortalte Helen etter seieren.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Helene Langehanenberg/Anabelle. (Foto: FEI/Stefano Grasso)

Helene var siste rytter ut av 12, og presset var så absolutt der. Men sammen viste de et overbevisende program, belønnet med 80,500 % - og det holdt til seier foran en hjemmefavoritt, Beatriz Ferrer-Salat som med sin 12 år gamle hoppe Elegance e. Negro/Monaco fikk 79,220 %. Hele fem spanske ryttere deltok i küren foran et entusiastisk publikum, som jublet over ikke bare andreplass men også tredjeplass i klassen. Det var dere 24 år gamle stjernerytter Juan Matute Guimon som sin 15 år gamle vallak Quantico e. Fighting Fit/Constant tok denne topplasseringen med 78,160 %. Applausen han fikk rommet mye – denne talentfulle rytteren er allerede en legende etter at han har kommet seg tilbake til sporten igjen etter en dramatisk hjerneblødning i mai 2020.


TALENT: Den 24 år gamle spanske Juan Matute Guimon/Quantico ble nummer tre i klassen – han er den spanske stjernerytteren som allerede er en legende etter at han har kommet seg tilbake til sporten igjen etter en dramatisk hjerneblødning i mai 2020. (Foto: FEI/Stefano Grasso)

For Helena betød den prestasjonen hun og Anabelle e. Conteur/Linaro sto for mye:

-Anabelle er en veldig spesiell hest, med så mye talent – men også med så mye temperament at hun er ikke alltid så lett å ri. Men her gikk det virkelig bra – jeg var siste rytter ut, og det var så definitivt press på meg – men det er bra for meg. Det betyr bare at jeg må satse! Og i dag lot hun meg støtte henne, og det føltes riktig godt, sa en lykkelig vinner.

Hun fortalte videre om sin hoppe:

-Da hun var ung, da var hun skikkelig hoppe – når du la en hjelper til på henne, så var det ikke en centimeter mellom for mye og ikke nok. Det var så vanskelig å finne de perfekte hjelperne på henne, men jeg er så glad for at vi har kommet dit vi er nå. Dette er fremdeles bare begynnelsen, jeg føler det er så mye mer vi kan gjøre hvis hun lar meg støtte henne. Jo mer hun lar meg gjøre det, jo mer avslappet blir hun. Hun er alltid uttrykksfull, men hun er ikke alltid avspent nok, men med rutine vil hun bli det, dette jobber vi med. Hun er lett å trene, men hun prøver nesten på å være for perfekt!

ABSOLUTT EN HOPPE: -Anabelle er en hest med mye talent – men også med så mye temperament at hun er ikke alltid så lett å ri, sier Helene. (Foto: FEI/Stefano Grasso)

For de tyske rytterne vil det bli adskillig spenning rundt hvem som får ri finalen. Det er flere som presterer meget godt, men hver nasjon får kun komme med tre ekvipasjer. Regjerende mester Isabel Werth har allerede plass, Jessica von Bredow-Werndl har gode sjanser, Frederic Wandres ligger i toppen av tabellen og er sterk kandidat – og så klatrer Helene Langehanenberg oppover på listen også, foreløpig som nummer fem og nest beste tyske rytter.

Neste mulighet til å sanke poeng blir London International Horse Show. Kort Grand Prix vil gå torsdag 16. desember mens küren, som er den klassen som gir World Cup-poeng, går fredag 17. desember.

Kilde: FEI pressemelding

Resultater

Ranking