Lys, musikk og action i første runde av Pas de Deux

Søndag hadde voltigørene sin første VM-runde med Pas de Deux i Herning. Syv par viste smidige øvelser og spennende koreografi i Jyske Bank Boxen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Lyd, lys og action - utøverne imponerte i søndagens Pas de Deux. Dette er det italienske paret Rebecca Greggio og Davide Zanella med hesten Orlando Tancredi. (Foto:FEI/ Richard Juilliart)

Det var lys, musikk og action da voltigørene hadde sin innledende Pas de Deux søndag. Den tyske duoen Justin van Gerven og Chiara Congia var siste par ut, men endte øverst på resultatlisten i denne første runden av Pas de Deux ved VM i Herning. Topp sport ble vist, bedømt til 8,863 – og et firbent høydepunkt var i sentrum av det hele.

-Vi er ganske fornøyde med første runde! Det er vår første konkurranse med vår hest Highlight denne sesongen, og hun gjorde en så god jobb, sa Justin etterpå. Hesten ble longert av Alexandra Knauf.

Det ble tysk også på andreplass ved Diana Harwardt og Peter Künne sammen med hesten Sir Laulau, longert av Henrik Falk. Deres resultat ble 8,625.

På tredjeplass fulgte Italia med 8,198.

Finalen i denne klassen går onsdag.

Den tyske duoen Justin van Gerven og Chiara Congia ligger i tet etter den innledende klassen. (Foto: FEI/Richard Juillart)

Fortsatt fransk dominans individuelt

Individuelt fortsetter den franske dominansen, det ble fransk seier både på herre- og kvinnesiden i søndagens tekniske program. Franske Manon Moutinho vant dameklassen med 8,815 poeng, mens landsmann Lambert Leclizio vant herreklassen med hele 9,221.

Medaljerekkefølgen i de individuelle klassene avgjøres i dag mandag.

Start- og resultatlister