Lykkelig som junior

På nytt er det på Drammen Ridesenter det skjer – disse nærmeste dagene med andre uke av årets Spring Tour. - Og på plass for andre langhelg på rad – første års junior Helena Holmen Brosveet som så langt kan se tilbake på fire internasjonale plasseringer av fire mulige.

Helena Holmen Brosveet er blant rytterne som virkelig har prikket inn vårformen i rett tid. Foto: Helene Gjerde Aamdal/ NRYF
av
Sille Kasin

Det ble en riktig travel førstedag av andre uke under Drammen Spring Tour – med hele 414 starter fordelt på ni internasjonale sprangklasser på to arenaer. Før ponnier igjen også inntar de to arenaene på Linnesvollen fra og med i morgen, stod kun internasjonale hesteklasser på programmet denne torsdagen. Her var et knippe CSI2*-klasser, og også særskilte klasser for fem- og seksåringer, samt tre juniorturer med hinderhøyde 1,20 m, 1,30 m og 1,35 m.

Et skikkelig høydepunkt

- Det er veldig gøy å ri Drammen Spring Tour, for sammen med Kingsland Oslo Horse Show så er jo dette ett av sesongens høydepunkter, smiler 16 år gamle Helena Holmen Brosveet. – Og det er selvsagt også gøy å møte så mange kjente, legger hun smilende til.

Selv er hun nå tilbake i Drammen Spring Tour etter å ha stått over fjorårets stevnerekke, og er altså virkelig glad over å være på plass igjen. Og at vårformen virkelig er på plass, er helt klart. Den første langhelgen klinket nemlig hun selv og ti år gamle Billy Hood til med tre sterke plasseringer i juniorklassene av tre mulige, og også denne torsdagen ble det nok en flott plassering og en ny, gjev DST-rosett til samlingen.

- «Hoody», som jeg har hatt i litt over ett år nå, er verdens mest kosete og lojale hest, forteller Helena mens smilet når øynene bare med tanke på den ti år gamle vallaken. – For uansett hvor dårlig jeg kommer inn mot hinderet, så ordner han opp og hopper, legger hun til.

At Billy Hood - "Hoody" - er verdens mest kosete hest, er juniorrytter Helena Holmen Brosveet helt sikker på. Foto: Privat

Engasjert trener med en god plan

Allerede mens hun var childrenrytter, var Morten Aasen trener for Helena, og nå hjelper han henne videre som junior og stiller lojalt opp. Og hvor bra er det ikke å ha en trener som selv har ridd de aller største klassene, og som selv også har all verdens erfaring?

- Morten er skikkelig engasjert og en trener som virkelig bryr seg veldig om rytterne sine og tar seg tid til oss, påpeker 16-åringen takknemlig. – Han er tålmodig og også veldig morsom.

Og det er tydelig at utallige treningstimer og jevnt godt arbeid over tid begynner å gi resultater, for nå har erfarne Morten Aasen gitt den målrettete junioren klarsignal for karrierens aller første 1,30 m-klasse i morgen. Og deretter er planene klare og veien åpen.

- Først håper jeg selvsagt at det fortsetter å gå bra her i Drammen Spring Tour, smiler hun. - Og deretter skal jeg ri cuper gjennom hele sesongen – først Felleskjøpet Champion Cup i 1,20 m, og hvis alt går etter planen, også NRYF Kingsrent Ungdomscup i 1,30 m, tror jeg. - Og hvis dette går bra, så kanskje jeg også får klarsignal for mitt første innendørsmesterskap med «Hoody»?

Torsdagens vinnere under DST, uke 2:

Gjelsten Arena:

CSI2* 1,20 m Silver Small Tour: Amalie Hegre/ Ivan

CSI2* 1,10 m Bronze Tour: Øydis Standeren Pedersen/ Ilon

CSIJ-A 1,20 m – Junior Small Tour: Jone Illi/ Hilotte Van Tenhaegendoorn (Finland)

CSIJ-A 1,30 m – Junior Medium Tour: Jone Illi/ Dolanda (Finland)

CSIJ-A 1,35 m – Junior Big Tour: Jone Illi/ Eolita L

Kingsland Arena:

CSIYH1* 1,10 m/ 1,20 m – Youngster Tour 5/6 Year: Shane Dalton/ Call Blue

CSI2* 1,35 m Gold Small Tour: Simon Yde/ Nadal

CSI2* 1,40 m Gold Big Tour: Solveig Fotland Newermann/ Ballerina

CSI2* 1,30 m – Silver Big Tour: Hedda Hagen Berentsen/ Jj Casiska

Aller best blant juniorene til start denne torsdagen var utvilsomt finske Jone Illi. Han vant nemlig alle tre klasser. Foto: Helene Gjerde Aamdal/ NRYF

Resultater: