Lykkelig Eveline finalevinner på Vallermyrene

Stevnedagene på Vallermyrene sist helg rommet enda mer enn INM-klasser – det var også tid for et av årets høydepunkt: Finalen i Top Spec Cup. I klassen for ponni kategori III ble Eveline Synnøve Pettersen Drågen lykkelig vinner sammen med sin ponni Menai Mon Alisha.

Feilfri innsats gjennom tre avdelinger gjorde at Eveline Synnøve Pettersen Drågen/Menai Mon Alisha oppnådde det målet rytteren hadde satt seg for sesongen - finaleseier i Top Spec Cup for ponni kategori III. (Foto: Equipephoto/Kristian Strøm)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det er ingen tvil om hvem som har en tendens til å bli publikumsfavoritter – det er de minste ponniene. Finalen i Top Spec Cup samlet ni herlige III’ere på Vallermyrene. Ni ryttere og deres små ponnier ga alt de hadde gjennom to fine stevnedager preget av mesterskapsstemning hos rutinerte Grenland Ryttersportsklubb.

I første avdeling fredag var det tre ekvipasjer som holdt nullen i LA-klassen som var en Feil og stil-klasse. Med 74 % fra stildommer Trine Stenseth gikk Eveline Synnøve Pettersen Drågen/Menai Mon Alisha (Menai Meteor/Friars Pageboy) fra arrangørklubben til topps i denne klassen, foran Jenny Næss Birkeland/Jacksun King fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb som fikk 72,50 %. På tredje denne første, spennende dagen kom Lilja Hogner Jahr/Rosenløvs Ups-A-Daisy (Stargolds Cream/Juniperlodge Jones), også hun fra arrangørklubben.

Denne trioen holdt nullen også i lørdagens klasse – så gjenstod den avgjørende søndagen. Eveline og Alisha holdt hodet kaldt og sørget for sin tredje feilfrie runde for helgen på tiden 57,57 s. Jenny Næss Birkeland ga jernet for å få beste tid – og lyktes med det, men fikk med seg fire feil på veien dit. Ingrid Lysdahl Olsnes/Molinas Owen fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb hadde med seg en bom fra hver av de innledende rundene, men avsluttet gnistrende godt og med feilfri runde – det skulle føre henne opp til en tredjeplass når alle ni var i mål.

Resultater