Løs hest i arenaen stoppet ikke Ann Cathrin

De norske pararytterne er på jakt etter poeng for kvalifisering til Paralympics i Paris. Christina Marcussen og Ann Cathrin Lübbe deltok i helgen i nederlandske Deurne, og det resulterte både i personbeste, seier og topplasseringer. Ann Cathrin viste sin rutine da selv ikke en løs hest i arenaen midt under programmet hindret henne og La Costa Majlund i å oppnå over 70 %.

Ann Cathrin Lübbe/La Costa Majlund (Arkivfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Deurne er ny som arrangør av internasjonal paradressur, og blant annet brukte Nederland, som er en stor nasjon inne paradressuren, dette stevnet som uttaksstevne til EM. De hadde dermed sendt sine aller beste ekvipasjer til Deurne.

Dette CPEDI3*-stevnet sto også på planen for Christina og Ann Cathrin – og det ble en riktig god tur for dem begge. Grad 5-ekvipasjen Christina Marcussen og Zorro Højris (Zorba Højris/I.P.S. Gribaldi, oppdretter Mette og Jon Veding Nielsen, Betty Rasmussen) innledet med personbeste med 67,265 % og første uplasserte som nummer seks i Para Grand Prix A, deretter 66,798 % i Para Grand Prix B og kvalifisering til kürfinalen der resultatet ble 67,817 %.

Både Ann Cathrin Lübbe og Christina Marcussen hadde en riktig god tur til nederlandske Deurne. (Foto: NRYF)

Det skjer iblant også uforutsette ting på et stevne. Fredag rammet det Ann Cathrin som opplevde at det kom en løs hest ute i arenaen midt under hennes program i Para Grand Prix A grad 2. Ann Cathrin har imidlertid et godt lager av rutine og erfaring, og holdt hodet kaldt i denne ganske utfordrende situasjonen. Der mange ville ha kastet inn håndkleet i frustrasjon, fokuserte hun på sin oppgave og loset La Costa Majlund (Sir Lancelot M/Sir Oldenburg, oppdretter Stutteri Majlund) igjennom på en så god måte at fasit ble 70,707 % og en andreplass.

Lørdag tok ekvipasjen det et lite hakk oppover også, og med 71,444 % og en ny andreplass nå i Para Grand Prix B fikk hun med seg meget viktige poeng på den individuelle rankinglisten.

Søndag satte Ann Cathrin prikken over i’en når det gjaldt prestasjon innenfor railen – da satt seieren i kürfinalen med 76,334 %, mer enn to prosent mer enn nummer to i klassen; nederlandske Loes Cevaal/Happy Hero II som var den ekvipasjen som ellers seiret både fredag og lørdag.

Resultater

En fornøyd rytter og en fornøyd trener - Ann Cathrin Lübbe og Katrine Gammelrød Steffensen. (Foto: NRYF)