Sprang

Lørdagsresultater fra Norway Grand Prix

De gjeve ste sløyfene i lørdagens toppklasser gikk til henholdsvis Belgia og Monaco. Finalen i FERD Rideskolecup er i gang – og søndag venter toppklassen Oxer Grand Prix.

hest / Norges rytterforbund
Anastasia Nielsen/Franco 79 vant CSI1* Agria Grand Prix. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Gjelsten Holding Championat of Drammen ble denne gang i høy grad preget av Belgia, der belgiske ryttere utgjorde topp tre. Vinnerhesten levde ikke opp til navnet sitt, Holiday de La Bouverie (Clinton/Heartbreaker) var ikke på ferie og tok sin rytter Bertrand Genin til seier – en god dag på jobb for dem begge. De ble fulgt av Roy van Beek/Diamand de Quidam (Diamant de Semilly/Quidam de Revel) og Emilie Conter/Onslow de Roju (Diamant de Semilly/Andiamo). Oda Charlotte Lyngvær/Kyfo (Comme Il Faut 5/Chellthago Z) var en av 12 som gikk til omhopping i denne CSIO3* 1,45 m klassen. Med fire feil og en god tid ble fasit sjetteplass på denne norske ekvipasjen.

Oda Charlotte Lyngvær/Kyfo tok sjetteplassen i Gjelsten Holding Championat of Drammen. (Foto: NRYF)

CSI1* Agria Grand Prix 1,40 m ble vunnet av Anastasia Nielsen/Franco 79 (Firth of Lorne/Coronas) fra Monaco som eneste helt feilfrie. Morten Djupvik sikret seg fjerdeplassen med Hurukan de Vikland (Landsturn/Fidelio du Thot) og Marie Skei/Cm High Fly Spy (Heartbeat/Gloriosus 1) og Haavard Haldorsen Dragset/Boleybawn Evie (Clarimo).

Morten Djupvik/Hurukan du Vikland tok fjerdeplassen i Agria Grand Prix. (Foto: Astrid Marie Årdal)

Marie Skei/Cm High Fly Spy sikret seg femteplassen i Agria Grand Prix. (Foto: Astrid Marie Årdal)

Unghestene var på banen for siste gang denne helgen, og helgens siste vinner av Global Trucks Young Horse ble Simon Rahbek Yde med seksåringen Arthur Zb Z (Action Man Ask Z/Clinto) foran Liselotte Lefdal/Until Davidshof Z (Untouchable 27/Cartier van de Heffinck).

Simon Rahbek Yde/Arthur Zb Z toppet lørdagens unghestklasse. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)

Emilie Øia Helgesen/Eye of Tiger Alias vant CSIP Bookingleaf Ponies Medium Tour. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)

18 finaleklare rideskoleryttere

Lørdag kveld gikk et av årets viktige høydepunkter i gang – finalen i FERD Rideskolecup. Det handlet om dressur og ryttertest for de 18 unge deltagerne. Til topps gikk Celina Fylkesnes Thorsen/Kanegro-H (Negro/Osmium) fra Rogaland Rytterkrets med 73 %, foran Ina Dragnes Stavrum fra Telemark og Vestfold Rytterregion, også hun med Kanegro-H. For denne duoen ble resultatet 70 % blank. Tredjeplassen gikk til Marie Unnerud Moen/Isis du Long d’aisne (Centurio 22/Pavarotti van de Helle) fra Østfold Rytterkrets med 69 %.

hest / Norges Rytterforbund
Celina Fylkesnes Thorsen/Kanegro-H toppet resultatlisten etter lørdagens ryttertest i finalen av FERD Rideskolecup. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)
Nummer to i ryttertesten - Ina Dragnes Stavrum. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)
Nummer tre i ryttertest: Marie Unnerud Moen/Isis du Long d'Aisne. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)
Nummer fire i ryttertesten: Josefine Torvund Bekkestad/Cullions Fair Lady. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)
Nummer fem i ryttertesten: Sofie Schjelderup Bygland/Cullions Fair Lady. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)