Liten klubb med stort mot

Fredag blåses det i startfløyten for NM kjøring 2023, på Starum. Bak roret til hele arrangementet står Hurdal Hestesportklubb, en liten klubb som etter litt betenkningstid sa ja til Sportsutvalget kjørings forespørsel om å debutere som kjørestevnearrangør med intet mindre enn et NM. – Vi går inn for å lage et mesterskap vi kan være stolte i etterkant, sier stevneleder Gøril Engen Mosteid som legger til når det gjelder regnet: - Det er litt våte forhold, men det går greit – vi skal klare dette mesterskapet helt fint.

Arkivfoto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

36 ekvipasjer er påmeldt stevnet som i tillegg til mesterskapsklasser for junior, U25, H1 og P1 rommer flere åpne klasser. Iherdig innsats fra klubbens side går nå over i siste fase – torsdag handler det om ankomst og innkvartering, fredag veterinærbesiktigelse og dressur, lørdag veterinærbesiktigelse og maraton – og så presisjon som prikken over i’en og avgjørende for medaljerekkefølgen søndag.

Starum har dannet rammene rundt NM før - og gjør det i år igjen. (Foto: NRYF)

En klubb i vekst

Hurdal Hestesportklubb, som ble stiftet i 1986, holder til i Hurdal kommune i Viken fylke. Tilholdssted er Hurdal Hestesenter, der det blant annet drives rideskole. Klubben samarbeider med eier av senteret og har en avtale om bruk av treningsbaner både for organisert trening, egentrening for klubbmedlemmene og stevneaktivitet. På senteret har også elevene ved hestesportlinjen ved Hurdal Verk Folkehøgskole sitt tilhold.

Det er absolutt en sannhet i det å si at Hurdal Hestesportklubb er i vekst.

-Vi har vokst fra å være en «bitteliten» klubb med 35 medlemmer til å bli en «liten» klubb med 75 medlemmer de siste halvannet årene, fastslår Gøril med et smil.

I februar ble vi offisielt NM-arrangør 2023!


Øvet til NM med suksess

Det spørsmålet Sportsutvalget kjøring kom med om NM kjøring, det ble møtt med en viss skepsis fra Hurdal Hestesportklubbs side.
Det ligger jo noe i det med å «lære å krype før man kan gå». – Vi har jo ALDRI arrangert kjørestevne tidligere, sier Gøril.

Men når noen har trua på en, så er det litt enklere å fatte mot til tråkke ut i det ukjente, også når steget er så stort at det rommer et NM.

-Etter litt betenkningstid så sa vi ja, og i februar ble vi offisielt NM-arrangør 2023!

Februar kan synes som en stund siden, men for en NM-arrangør har tidsaspektet en litt annen dimensjon. Det er mye som skal gjøres, mange detaljer.

-Dette var for oss en ganske kort tid for å gå en så lang vei, men vi «øvde» oss med et stevne med dressur og presisjon i juni, forteller Gøril.

Den øvelsen satt som den skulle følte NM-debutanten.

-Stevnet ble en suksess!

Da Hurdal Hestesportklubb sa ja til å arrangere NM, hadde de aldri før arrangert et kjørestevne - så i juni var det både debut og generalprøve på én gang, med stevne i dressur og presisjon på hjemmebane. (Foto: Hurdal Hestesportklubb)

En stor oppgave

Da NM-oppdraget var et faktum, satte klubben ned en komite bestående av styret samt tre frivillige i tillegg.

Dette teamet kastet seg over de mange oppgavene:
– Vi fikk laget NM-logo, vi fikk inn sponsorer, vi fikk teknisk personell på plass – anlegg, kiosk, oppstalling, camp osv.

Denne setningen tar noen sekunder å lese, men innholdet i den tar flere måneder å gjennomføre. Det er ingen liten jobb å få til alle disse gjøremålene.

-Det meste er nå på plass, de siste forberedelser gjøres på stevneplassen, fortsetter Gøril.

Til dette kreves det enda flere hender – og de er der.
-Vi er virkelig takknemlig for alle frivillige som stiller opp!

Nå gjøres de siste forberedelsene på stevneplassen. (Foto: Hurdal Hestesportklubb)

Regnet som Hans har kommet med har selvsagt ikke stått på ønskelisten, men utover litt våte forhold ser det helt greit ut lyder det fra Gøril.

-Dekkhinderet har vel faktisk høyere vannstand enn selve vannhinderet, men vi satser på at det synker innen lørdag – ellers ser resten av hinderne bra ut!

Nå nærmer de seg start. – Vi kunne ønsket oss en fullstappet startliste, men vi er veldig glade for alle som deltar, og vi vil gjøre vårt beste for at alle får et godt arrangement og at klubben kan være stolt i etterkant!

Følg mesterskapet på Facebook her

Start- og resultatlister

Jeanette Lund Støen og hennes herlige Penlangrug Black Knight er blant ekvipasjene på startlisten i mesterskapet. (Foto: NRYF)