Linnèa og Magic helt til topps

Til finalen i Top Spec Cup for ponni kategori I og II møtte 20 gode ekvipasjer. Disse representerte hele 18 rideklubber fra både nord, sør, øst og vest i landet. Helt til topps gikk Linnèa Paulsen med Kuli’s Maybe Magic fra Drammen og Omegn Rideklubb.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Årets vinner av finalen i Top Spec Cup for ponni kategori I og II ble Linnèa Paulsen med Kuli's Maybe Magic fra Drammen og Omegn Rideklubb. (Foto: Equipephoto/Kristian Strøm)

Finalehelgen for de største ponniene bød på en herlig bukett av klubber fra hele landet, og mange hadde reist langt for å delta i høydepunktet på en spennende cup-sesong.

Det var imidlertid en kortreist ekvipasje som gikk til topps første dag – det var arrangørklubbens egne Ella Homme Claussen/Hauerslev’s Vista (Kantje’s Valentijn/Odbjergs Rubin) som fikk oppleve gleden av å begynne helgen med en sløyfe i rødt, hvit og blått. Stildommer Trine Stenseth belønnet hennes feilfrie runde med 75 %, og det ga seier foran Linnèa Paulsen/Kuli’s Maybe Magic (Magic Dancer H/Coed Coch Endor) og Linnea Myrstad Vik/Vognmandgårdens Sunshine (Kantje’s Valentijn/Anydale Martien) fra Arendal og Grimstad Rideklubb som begge fikk 74 %.

At startfeltet på 20 lovende ryttere holdt et høyt nivå sier prosentresultatene noe om, det var jevnt over høye prosenter de fikk, selv om det ikke holdt helt til plassering når det slang seg på noen feilpoeng.

Seks ekvipasjer innledet fredag med nullrunde, og da søndagen kom var det tre som sto helt feilfrie på resultatlisten. Disse tre klarte det å ri sin tredje runde feilfritt i LA, dermed var det duket for omhopping. Linnèas ponni levde opp til sitt navn og sørget for litt rask magi – en feilfri runde var i boks på 30,81 s. Sofie Hogner Jahrs Rosehill Million Dreams slo også til med en nullrunde og ble nest best på tid med sine 31,30 s, mens tredjeplassen gikk til like feilfrie Linnea Myrstad Vik/Vognmandgårdens Sunshine som galopperte feilfritt i mål på 33,97 s.

Resultat