Linnèa og DST - akkurat like gamle

For Linnèa Paulsen er årets utgave av Drammen Spring Tour noe helt spesielt. Her deltar hun nemlig for aller første gang, samtidig som hun inviterte til kakefest på Linnesvollen, 12 år etter at hun selv ble født og første utgave av DST ble arrangert.

Å bli nummer to på Gjelsten arena under Drammen Spring Tour, ble årets beste bursdagpresang, forteller Linnèa. Foto: Astrid Marie Årdal
av
Sille Kasin

Når vi spør bursdagsbarnet, 12 år gamle Linnèa Myhre om hva som ble morsomst den første helgen i Drammen Spring Tour – nemlig å feire bursdag med venninnene eller å ri stevne, er hun ikke tvil. Selv om hun både fikk airpods og elsparkesykkel, så hun virkelig kan suse rundt.

Et spesielt forhold

- Å ri, kommer det kontant fra den unge drammensrytteren – uten at hun må tenke seg om ett eneste øyeblikk. For ridingen er ikke bare en kjær hobby for den ivrige ponnirytteren som altså valgte å invitere venninnene til 12-årsdag med kakefest på Linnevollen, rett etter at søndagens klasse var over, og før hun igjen skulle se til toerponnien sin, Kuli’s Maybe Magic, på stall. Linnèa har også et helt spesielt forhold til Drammen Spring Tour, og kanskje spesielt til søndagen under årets første helg. For da ble de to for akkurat like gamle å regne.

Linneà forteller nemlig at hun nesten ble født på Linnesvollen for 12 år siden, da den populære stevnerekken ble arrangert for aller første gang. Da stod nemlig mamma Tonje Nielsen først parkeringsvakt hele dagen, og fikk det deretter skrekkelig travelt med å komme seg av gårde til fødeavdelingen på det lokale sykehuset. For hva gjør man ikke for en gammel klassekamerat fra spranglinjen på NTG – Eirik Berentsen, tenkte den vordende mammaen da det knep med bemanning på stevneplassen, og Linnèa meldte sin ankomst.

Aller morsomst

Og nå, 12 år senere, er altså bursdagsjenta endelig også ridejente på storstevnet – med god og kyndig hjelp fra mamma Tonje både under stevnet og i det daglige, og nå også fra Cathrine Jerring på treninger. For hesteinteressen og ridegleden, den har hun nok så å si fått inn med morsmelken.

- Jeg tror nesten egentlig at jeg har ridd hele livet, for jeg har jo alltid vært med mamma i stallen, ler Linnèa. - Men jeg har bare ridd aktivt de to seneste årene – siden 2020, tror jeg. Nå er jeg i stallen nesten hver dag, for jeg vil jo gjerne være der så mye jeg kan. Den første helgen hoppet ponnien min kjempefint, og det var supergøy å bli nummer to på Gjelsten arena på fredag. På bursdagen min fikk vi et stopp, men det gjør ikke så mye, forklarer hun. - For han hoppet jo egentlig veldig, veldig fint da også.

Og hva tenker så Linnèa videre for seg selv og Kuli’s Maybe Magic, som er akkurat året eldre enn henne selv?

-Jeg hadde jo håpet på gode runder under Drammen Spring Tour, og det har jeg jo allerede fått til, smiler Linnèa fornøyd. Men jeg skal ri denne neste helgen også, altså. Og ellers så håper jeg selvsagt veldig på å ri gode runder i KM senere i høst, avslutter bursdagsbarnet som nå er temmelig nøyaktig like gammel som Drammen Spring Tour selv.

Selv om det var stas å pynte kake og feire 12-årsdagen på Linnevollen, er det aller morsomst å ri. Foto: Sille Kasin/ NRYF

Den andre uken under årets Drammen Spring Tour er på det nærmeste i gang. Denne onsdagen er det obligatorisk veterinærsjekk for hester til start i de internasjonale klassene, og deretter venter et innholdsrikt program med både internasjonale og enkelte nasjonale klasser fra og med torsdag til og med søndag. Oversikt over klasser med starttidspunkter ligger i resultatlenken til Equipe nedenfor. Tett opp til 600 starter er ventet.

Vinnerne av de nasjonale ponniklassene på søndag, DST første uke:

  • Ponni kategori 3, LB+5 Linnesvollen Pony Trophy: Agathe Ballestad-Mender/ Obelix X (Jarlsberg og Melsom Rideklubb)
  • Ponni kategori 2, 0,95 m Small Tour: Cornelia Rosenfeld/ Eclipse S (Drøbak Rideklubb)

Resultater:

Cornelia Rosenfeld har kjent Eclipse S siden den kom til. Nå avsluttet de DST første helg med seier i toerponnienes toerfinale. Foto: Helene Gjerde Aamdal/ Sille Kasin