Lena Erlandsen etter HM-gullet: Nå er jeg enda mer motivert

Etter to seire på rad i Hallmesterskapet klasse VA nivå A, sikret Lena Erlandsen seg gullet sammen med sin Don Fiero søndag på Vallermyrene hos Grenland Ryttersportsklubb. – Nå er jeg enda mer motivert for å jobbe videre, sier den ferske mesteren.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Lena Erlandsen/Don Fiero ble årets Hallmestere i VA nivå A. (Foto: Elise Ratvik)

Lena og den 14 år gamle DV-vallaken e. Blue Hors Don Romantic/Elmegårdens Fight innledet med seier etter et ritt til 65,877 % lørdag i Intermediaire A FEI. Søndag innkasserte ekvipasjen fra Nedre Romerike Ryttersportsklubb 64,390 % hvilket ga en ny seier, denne gang i Intermediaire B FEI. Dermed ble det gull med en samlet poengsum på 130,267.

-Jeg var veldig fornøyd hele helgen, begynner Lena, som har brukt tid på å jobbe seg fremover, mye på egenhånd.

– I mer enn ett år nå har jeg kun ridd for trener seks ganger, jeg har bare i ro og mak sittet for meg selv og jobbet mye med grunnarbeidet og også tatt med det vanskeligere arbeidet, men helt uten trykk eller stress. Fiero har lett for å bli veldig spent og lett for å bli stresset.

Derfor har hun gått frem, sakte og forsiktig – og heller lekt det frem i ham. – Vi har virkelig bare lekt med de vanskeligste tingene for å gi ham mestringsfølelse, og det synes jeg har hjulpet mye. Han gikk også mye mer selv i helgen enn han har gjort før, noe som gir en mye bedre ridefølelse.

Rytteren sikter videre, og denne helgen var god å ta med seg på veien. – Nå er jeg enda mer motivert for å jobbe videre, og jeg har også fått mer selvtillit til at jeg jobber i riktig retning. Nå skal vi fortsette å jobbe med styrke og uttrykk, og så håper jeg på å debutere i Grand Prix i løpet av sesongen.

Stort å være kvalifisert til HM på dette nivået

På andreplass kom Cathrine Wiik Svendsen fra Nome Rideklubb med Stall-K’s Don Rubin e. Blue Hors Don Schufro/Rubin-Royal. Denne ekvipasjen innledet med 65,614 % og avsluttet med 62,073 %. Det ble 127,687 til sammen, hvilket ga sølv i mesterskapet – og en ordentlig glad rytter.

-Siden jeg er en hobbyrytter som har utdannet hesten selv, er det stort å være kvalifisert til å ri hallmesterskapet på dette nivået. Det var veldig gøy – og uventet å ta medalje, sier Cathrine.

– Don og jeg har lite rutine på dette nivået, og jeg var skikkelig nervøs før start den første dagen. Heldigvis har jeg fått god hjelp av min trener, Camilla Kalseth, til å legge en plan som gjorde det lettere å holde nervene i sjakk.

Cathrine er glad for treneren sin – og ikke minst for hesten sin:

-Don Rubin har vært en stjerne hele helgen, og jeg kunne ikke være mer stolt av hesten min!

Endelig i gang igjen

På tredjeplass fulgte Soma Ryttersportsklubbs Kirsti Svaboe, med hesten Enghavegaard’s Roma e. Blue Hors Romanov/Carano. To jevne program til henholdsvis 63,158 og 63,171 % sikret bronsen.

-Kjekt å endelig være i gang igjen med stevner etter lang tid, sier Kirsti.

– Både hest og rytter trenger å få ridd litt flere stevner, men jeg er fornøyd med helgens resultat!

Resultater