Landslagsleder Pether Markne: Vi ser frem mot å gjøre vårt beste i VM

Isabel Freese, Trude Hestengen og Mathilde Merethe Klaesson med hestene Total Hope, Christianslund Fürstino og Sandbæks Rio El er klare for innsats for Norge i VM på dressurbanen: - Det er tre gode ryttere med tre gode hester, de er godt forberedt – det kjennes godt å gå inn i dette mesterskapet som lagleder for disse og vi ser frem mot å gjøre vårt beste, sier landslagsleder Pether Markne.

Foto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

Hestene ankommer suksessivt frem til torsdag, og på ettermiddagen gjøres trekningen for vetsjekk og trening i arenaen. Fredag morgen klokken åtte går vetsjekk i gang, og i tidsrommet ti om formiddagen til åtte om kvelden kan rytterne i grupper på fire ri i arenaen. Hver hest får fem minutter på banen. Ved eventuelle behov for ny vetsjekk av noen hester, gjøres dette lørdag morgen klokken 07. Lørdag formiddag setter lagkonkurransen i gang – første midtlinje ris klokken 11 i Stutteri Ask Stadium ved MCH Herning.

Godt forberedt

Hestesport har tatt en prat med landslagsleder Pether Markne. Han forteller at den norske delegasjonen er klar for innsats.

-Disse tre er godt forberedt, hestene har det bra, stemningen er god – de er klare. Så skal det jo også ris, men det gjelder jo alle deltagerne, innleder landslagslederen.

Det er første gang siden 2014 at Norge stiller med et lag i et internasjonalt mesterskap. – Det er klart at vi er litt sårbare med bare tre stykker, men det må vi bare ta. Håpet er at det blir norsk til start også i Specialen mandag, fortsetter han.

Det er de 30 beste etter lagkonkurransen lørdag og søndag som går videre til Grand Prix Special. På entry-listen står det 95 ekvipasjer.

– Det er litt vanskelig å si hva som skal til for å gå videre, men trolig vil det kreve et resultat på 72-74 %. Det ville være fantastisk med flere av våre med videre, men det er realistisk i hvert fall med én. Isabel har gode resultater i ryggen, og Mathilde og Trude har ennå kort fartstid på dette nivået med sine hester. Det aller viktigste er at hver og en av dem får en god tur, at man lykkes der man er, sier Pether. – I et mesterskap som dette kan det bli slik at man rir én klasse – og så ikke går videre. Da vil man jo helst kjenne at man er fornøyd med egen prestasjon – det ønsker jeg for dem.

-Våre tre ryttere er godt forberedt, hestene har det bra, stemningen er god - de er klare, sier landslagsleder Pether Markne i forkant av VM. (Foto: NRYF)

Ser frem til dagene i Herning

Pether ser frem til dagene i Herning.

– Alle tre rir godt, alle tre har gode hester, de er profesjonelle – å representere en nasjon med disse tre kjennes godt som lagleder, De er gode lagspillere – det er tre «coola tjejer».

Trenerne til Mathilde og Isabel, Richard White og Holga Finken, vil også være på plass. – De er godt ivaretatt, og så er jeg der for dem alle tre - det føles trygt, rolig og balansert. Disse tre vil bare alle sammen prestere så godt de kan, de er alle konkurransemennesker. Vi ser frem mot at å gjøre vårt aller beste i Herning!

Det er tre "coola" tjejer!

Pether Markne
Landslagsleder

Start- og resultatlister kommer her