Kunnskap og fellesskap på veien mot store mål

Ryttere med ambisjon om NM dressur individuelt for ponni, children, junior og unge ryttere i 2022/2023 var sist helg med på rekrutteringssamling hos Christine Øye i Askim, i regi av sportsutvalget i dressur. – Et viktig tiltak på mange måter, lyder det fra Sportsutvalg dressur.

Illustrasjonsfoto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

Rekrutteringssamlingene som Sportsutvalget dressur (SU-D) arrangerer vender seg mot ryttere som har en ambisjon om å ri individuelt mesterskap i løpet av de to kommende årene. Det er kriterium at man enten som ekvipasje allerede er kvalifisert eller at man har en ambisjon og realistisk mål om det. Samlingene går over to dager der rytterne er med på individuelle rideøkter – det er mulig å delta bare én dag dersom det er ønskelig.

For å få størst mulig utbytte av samlingen, oppfordres rytterens trener(e ) også til å være til stede.

Penn og papir blant verktøyene

Når Christine – Tine som hun kalles – åpnet dørene ved Hov Gård, hadde hun Elizabeth Farbrot fra SU-D ved sin side. Med et fast grep om penn og papir, noterte Elizabeth flittig ned de kommentarer og diskusjoner som gjaldt hver enkelt rytter.

-Dette tas vare på og så gjennomgås det eventuelt ved neste samling. På denne måten er det lettere å få innblikk i hvor den enkelte rytter ligger på treningsskalaen og hvor mye rytteren eventuelt har flyttet seg siden forrige samling, forklarer Elizabeth.

Christine Øye ledet rekrutteringssamlingen på Hov Gård i Askim. (Foto: Privat)

Derfor er slike samlinger viktige

Verdien av slike samlinger er stor.

-Det å komme sammen på denne måten skaper en bredere forståelse, det gir respekt for hverandre, det betyr noe å se at ingen er perfekte og at alle sliter med forskjellige ting. Og så er det utrolig viktig det å komme sammen, bli kjent med nye ryttere – og at rytterne og apparatet rundt dem blir kjent med flere også. Felleskapet innen sporten er viktig både for utøver og foreldre!

Samlingene gir også et verdifullt innblikk i hva som danser rundt på dressurbanene i Norge.

- Slike samlinger har også betydning i forhold til det å fange opp de talentfulle ekvipasjene, fastslår Elizabeth.

-Det å komme sammen på denne måten skaper en bredere forståelse og gir et viktig fellesskap, sier Elizabeth Farbrot i SU-D. (Foto: Privat)

Legge til rette for utvikling

16 ryttere hadde meldt seg til samlingen hver dag. Noen av dem hadde med seg sin hjemmetrener.

-Det er veldig bra når deres trener har muligheten til å være med, da får alle et bedre grunnlag til å kunne jobbe videre hjemme, frem mot neste samling.

Elizabeth roser Tine i rollen som leder for disse samlingene. – Tine utstråler en ro og en trygghet som gjør slik at andre også blir rolige. Man får pulsen ned, blir trygge – og det er noe som gir gode forutsetninger både for at man tar til seg de tilbakemeldinger man får på en god og konstruktiv måte og for at man presterer så godt man kan. Det var en magisk helg hos Tine, det er en stor glede å kunne ta opp de fysiske samlingene igjen. Nå gleder vi oss til fortsettelsen!

Tine utstråler en ro og en trygghet som gjør slik at andre også blir rolige. Det gir gode forutsetninger både for at man tar til seg de tilbakemeldinger man får på en god og konstruktiv måte og for at man presterer så godt man kan, sier Elizabeth. (Foto: Privat)

Hektisk helg

Det handlet mye om dressur, ambisjoner og forventninger sist helg. Ikke bare var det rekrutteringssamling i Askim– SU-D ga tilsvarende tilbud hos Siril Helljesen i Råde til U25-ryttere og seniorer. Ved Bruråk Ridesenter hos Bruråk Hestesportsklubb sto SU-D også bak en breddesamling med Ellen Birgitte Farbrot som trener. Denne samlingen rettet seg mot ryttere som er eller ønsket å bli konkurranseryttere.