Kristine sikret seg VM-kvalifisering

I juli samles verdens beste seniorer i voltige seg for VM i Bern, Sveits. I Ungarn i dag gjorde Kristine Åssveen det som skulle til for å bli en av disse – nå er VM-kvalifiseringen et faktum. Det ble en sterk og følelsesladet helg for Kristine, som gjennomførte stevnet med sørgebånd på armen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest / Norges Rytterforbund
Nå er den i boks for Kristine Åssveen, VM-kvalifiseringen. Den bragden gjennomførte hun i helgen. (Foto: Krisztina Villanyi))

Med en final score på 6,541 var endelig et stort mål nådd for Kristine Åssveen som i helgen har deltatt i CVI3* i Budapest, på den ungarske hesten Zakarias og med Natalia Sandor som longør. Kristine var i Budapest med Lilly Weldingh som sedvanlig ved sin side, og det har vært en spennende og følelsesladet helg for begge to.

-Vi er utrolig stolte over å endelig sette VM-kvalen etter flere sesonger hvor marginene ikke har vært på vår side, forteller Kristine.

- Vi fikk endelig bevist at «hard work pays off», sier Kristine etter at VM-kvalifiseringen er i boks. (Foto: Krisztina Villanyi)


Denne vinteren har vært tøff for Kristine. I mars mistet hun sin mor altfor tidlig. I helgen deltok hun med sørgebånd på armen og et hjerte fylt av en sterk vilje om å få det til.
-Til tross for en sesongoppladning som ble alt annet enn hva vi forventet, er det ekstra stort å prestere denne helgen, med sørgebånd på armen. Selv om det var mamma jeg hadde mest lyst til å ringe og fortelle den gode nyheten, hun som har vært med på hele reisen, så vet jeg at hun er like letta og stolt som meg i dag. Det var mange følelser i sving da vi så poengsummen og innså at kvalifiseringen var i boks, men vi fikk endelig bevist at «hard work pays off»! Nå går vi inn i resten av sesongen med mer motivasjon enn noen gang, og gleder oss til å vise hva vi kan prestere på VM, og da forhåpentligvis på egen hest!

Det var en stolt trener, venninne, klippe og landslagsleder som fulgte Kristines prestasjoner gjennom helgen.
-Dette var STORT, fastslår Lilly. – Å sette personlig internasjonal rekord i obligatorisk, etter én trening på denne hesten i år, og med en grusom oppladning hvor vi helt ærlig vurderte å legge denne sesongen på hylla fordi det skjedde viktigere ting i livet – så var denne kvalen mer enn vi turte drømme om! Det føles godt å vite at vi har gjort mamma’n til Kristine stolt i helgen!

Foto: Lilly Weldingh

Flere til start internasjonalt

Det har vært flere norske utøvere på de internasjonale banene denne helgen. I Budapest deltok Isabella Radtke og Ane Sofie Bratsberg i CVI1* junior, for å sanke internasjonal erfaring mot det å delta i 2*. Begge deltok med med lånehesten Radihaza Horka og Kornelia Acs som longør
I Ermelo, Nederland, var Elle Bryne Smogeli til start med Wallis og Nienke De Wolff som longør i junior 2*. Her møtte hun på mange skarpskodde konkurrenter og et svært høyt nivå. Ella gjorde en fin første runde til over 6,5, men det var ikke nok til å gå videre til finalen denne gangen. Nytt av året er det at juniorklassene er mixed, og av de 50 startende var det 25 som gikk videre til finalen.

Resultater fra både Budapest og Ermelo finnes her

Relaterte artikler