Knusende Grand Prix-seier

For mange ble utfordringene i GJELSTEN HOLDING Grand Prix CSI3* lørdag kveld i meste laget, men Brasils topprytter Marlon Módolo Zanotelli hadde ingen nevneverdige vanskeligheter med å hente seieren hjem.

En strålende fornøyd Marlon Módolo Zanotelli tar imot det synlige beviset på Grand Prix-triumf med Harwich VDL av Solveig Gjelsten. Foto: NHF/ Astrid Marie Årdal
av
Sille Kasin

Terje Olsen Nalums trestjerners Grand Prix-bane med hinderhøye 1,50 m ble en vanskelig nøtt for mange av de 41 ekvipasjene til start i lørdagens og stevnets hovedklasse. De 13 hindrene i grunnomgangen kom fort, og med en stram maksimaltid måtte rytterne virkelig bevare fokus og holde tempoet oppe. Utfordringene kom spredt på løpende bånd, og særlig viste det seg at trekombinasjonen 11 a-b-c, rekk - okser - rekk, skulle skape problemer og felle flere av forhåndsfavorittene.

Svenske Karin Martinsen på den tolv år gamle vallaken PB Portofino (Böckmann’s Lord Pezi x Athletico) var den første duoen til å sette nullen innenfor maksimaltiden gjennom en nydelig runde, og deretter fulgte også fem ekvipasjer fra henholdsvis Sverige, Danmark, Nederland, Frankrike og Brasil opp med feilfrie runder. Dermed sikret totalt fem ekvipasjer seg plass i kveldens omhopping.

Best av de norske ble Fredrik Berg Seim og hans faste makker Quevara van de Vlierbeek Z (Quintus x Omar) som måtte se en bom falle underveis i den krevende banen. Oda Charlotte Lyngvær med den velgående hoppen Joelina (Entertainer x Coriana) leverte også en god firefeilsrunde. Videre bør også Lea Fondevik Syversen med Kito Epleaser van de Tarwescko (Epleaser Van T Heike x Turbo Van T’Gestelhof) og Solveig Fotland Newermann med Ballerina (Calio I x Acobat II) absolutt også kunne si seg fornøyde med gode åttefeilsrunder, mens regjerende innendørsmester blant ungrytterne, Hanna Wicklund, også gjennomførte en flott grunnomgang med kun fire hinderfeil og fire tidsfeil med førstehesten sin, Fantomas (Viceroy T x Peter Pan).

- Hesten min hoppet helt fantastisk, jubler Fredrik i etterkant av den vellykte grunnomgangen. - Jeg skulle satt han litt mer opp til den rekken, bare. et var en ganske utfordrende bane, så jeg er veldig fornøyd!

Først ut i kveldens omhopping var svenske Karin Martinsen med PB Portofino. Den meget godt hoppende ekvipasjen satte nullen også denne gangen og gikk i mål med tiden 40.89. Flere av utfordrerne måtte se bommene falle, og det skulle vise seg at svenskens runde skulle være vanskelig å slå. Det skulle allikevel vise seg at den som ler sist, ler best. Siste ekvipasje ut, Marlon Modolo Zanotelli og Harwich VDL (Arezzo VDL x Darco) leverte nemlig en lynrask nullrunde med tiden 37.57 og kapret med dette vel fortjent førstepremien i dagens hovedklasse.

Mens en godt besøkt NOVA Spektrum arena nærmest holdt pusten, suste åttendemann på Longines vedensranking, Marlon Módolo Zanotelli inn til viktig seier med Harwich VDL. Foto: NHF/< Astrid Marie Årdal

- Kveldens klasse var jo skrevet ut som en trestjerners 1,50 m world rankingklasse, og det var jo nettopp det den var, kommenterer Terje Olsen Nalum, som altså var mannen bak kveldens prøvestein av en Grand Prix-bane.

- Jeg var først litt lei meg over tiden, fortsetter han. - Men både Anders Hafskjold og jeg selv hadde jo målt banen og fikk nøyaktig samme resultat, og dommerne var også enige med oss. Og det man må ha i tankene, er at vi nå hadde med et tempo på 375 m og ikke 350 m å gjøre. For de beste var uansett tiden ingen utfordring.

Den anerkjent internasjonale banebyggeren tar en liten pause og lar blikket gli over arenaen som nå på det nærmeste er tømt for hindermateriell, og fortsetter:

- Sett med norske øyne ble kanskje den samlete innsatsen fra hjemmerytterne våre ikke helt hva vi hadde ønsket, og jeg kan forstå at noen opplevde at dette var litt leit. Men jeg tenker likevel at det ble en god klasse med et rettferdig resultat. Noen bør vel kanskje gå hjem og trene mer, og det kan også være spennende å se mer til de unge, undrer han. For her var det virkelig mye god riding, og det er faktisk også veldig hyggelig at flere ryttere kom bort til meg og snakket varmt om banen etterpå, avslutter han smilende.

Resultater: