Knallhelg for Cathrine Rasmussen på Epona

Kristiansandbaserte Cathrine Rasmussen hadde kort vei til årets første Elitestevne i dressur som Sørlandsparken Rideklubb arrangerte på Epona Ryttersenter i helgen. Det ble så godt som full pott også når det kom til resultater, med tre seire og en andreplass på fire starter.

Cathrine Rasmussen/Zoulmate under trening. (Arkivfoto: Anna Lakowitch)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Med Zoulmate e. Zack gikk hjemmerytteren til topps lørdag i Intermediaire II med 69,912 % - og det var eneste gangen Cathrine så et prosentresultat med et 6-tall først i løpet av helgen. Hun toppet nemlig lørdagens VB:1 med 70,940 %, med Kleppenhus Jazzoline, en egenavlet hoppe en Jazz/Blue Hors Don Romantic. Deretter tok hun seieren søndag i Intermediaire I med Jazzoline med 73,991 % - og andreplass i samme klasse med Zoulmate, da med 72,631 %. Dette var helgens største klasse med åtte startende.

Like god merittliste sørget ponnirytter Mira Antonsen Hjelle fra Moldegaard Ryttersportsklubb for. Hun har tatt over tøylene på Sondre Torp Kristiansens fine ponni Filur af Grønagergård e. Vasehøjs Kashi – og det resulterte i helgen i to strake seire, først i FEIs lagprogram for ponnier og så i det individuelle programmet. Første seier satt med 64,543 %, søndag tok hun seieren med 67,630. Hun fikk også vinnersløyfen i lørdagens nivåklasse individuelle der hun red sin trofaste Herikos Bredager e. Hecor/Møllegårds Sinalco, den seieren satt med 66,865 %. Søndag ble de nummer to i FEIs individuelle program for ponnier med 67,358 %.

En annen dobbeltvinner i helgen ble Hedda Jørgensen fra Nedre Romerike Ryttersportsklubb, hun vant henholdsvis LA:2 og LA3 lørdag og søndag med sin Hole in one Firfod e. Sunny-Boy/Zardin Firfod. Prosentene lød på 65,679 og 63,333.

Fra Moldegaard Ryttersportsklubb deltok også Therese Bragstad, hun ble nummer to lørdag med sin Double Donnerhall i Intermediaire II med 66,667 %. Søndag toppet ekvipasjen Grand Prix med 66,500 %.

Startfeltene var generelt noe beskjedne av størrelse, ikke så overraskende så tidlig i sesongen. Lørdagens MA: var av de mer rommelige og telte fem startende. Her gikk Tanum Rideklubbs Gina Bache-Mathisen Wiig til topps med Shadow e. Blue Hors Hotline/Quaterback. De vant med 68,190 %.

I Prix St. Georges lørdag var det seks startende, og her gikk Thea Beitnes Kreken fra Sørkedalen Rideklubb til topps med evigunge Ravell’s Herkules e. Blue Hors Hertug/Blue Hors Agent. Denne nå 21 år gamle vallaken innkasserte sammen med sin rytter 67,588 %.

Søndagens MB:4 så også seks startende, og der var det hjemmerytter Elisabeth Wennesland som sikret seg seieren etter et program til 66,435 % på DV-vallaken Bacchus e. Rosentanz/Heslegård’s Louis.

Syv startende var det i det individuelle programmet for unge ryttere der de var Hedda Aam Opheim/Mythos CML e. Florencio I/Bolero fra Solberg Rytterklubb som gikk til topps med 67,632 %.

Resultater