Klippekort på NM-gull

De vant i fjor – og de vant i år igjen. Solberg Rytterklubb kunne juble over gull i heste-klassen enda en gang, mens Skedsmo Rideklubb klatret opp fra fjorårets sølv til gull i år i ponniklassen. En annen som tok gull på nytt etter mesterlig innsats, det var arrangørklubben i år som i fjor – Borge Rideklubb.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Lille, store Solberg Rytterklubb kunne igjen juble over et laggull på dressurbanen! (Foto: Solberg Rytterklubb)

Det velridende hestelaget fra Solberg Rytterklubb tok årets NM-gull i høstsolen på Fredriksborg Hestesportsenter med totalt 411,877 poeng. Nittedal Rideklubb viste styrke og sikret seg sølvet med 409,014 poeng, mens bronsen gikk til Soma Ryttersportsklubb med 400,320 prosentpoeng.

Topp tre i hesteklassen

Gullaget fra Solberg bestod av Aud Kari Fauske/Triumph Jadore (Jazz/Blue Hors Romancier, oppdretter Triumph Dressage), Sondre Torp Kristiansen/Thybo’s Laban (L’Espoir/Michellino, oppdretter Djon Thybo), Carmen Grønvold Johannessen/Højgaardens Santos (San Amour I/Friendship, oppdetter Stutteri Højgaardens Heste) og Anine Mørch-Aas/Maserati (Metall/Purioso, oppdretter Carina Bengtsson) – de tre siste var også med på fjorårets gullag. Solberg-rytterne red inn flere sterke plasseringer – blant annet tok Anine og Maserati to strake seire i Prix St. Georges og Intermediaire I, mens Carmen red inn en andreplass og en seier i FEIs innledende program for ungryttere og Prix St. Georges.

Nittedal Rideklubb ga regjerende mester kamp helt til siste holdt gjennom jevn og god innsats av sine fire lagryttere hele veien. De fire som sørget for at klubben tok et historisk sølv var Stine Josefsen/Jack (Blue Hors Zack/Fidermark, oppdretter DE Radstake B.V), Sanna Kristofferstuen/Stall-K’s Bon Jovi (Belissimo M/Brentano, oppdretter Stutteri Capa ved Tina Wermelin), Carina Nysæther Johansen/Florentino af Hvarre (Federico/Urprinz, oppdretter familien Rasmussen) og Pernille Høistad/Tailormade Tornado (Tailormade Temptation/Blue Hors Romanov).

Årets sølvmedalje gikk til Nittedal Rideklubb. (Foto: Nittedal Rideklubb)

Soma Ryttersportsklubb imponerte med stødig innsats hele veien også ved firerbanden Rebekka Skjørestad/Flo (Bodyguard Moorland/Vivaldi), Stine Rebecca Smith/Semilian Langholt (Sezuan/Stedinger), Kristine Vigre/Orighana (Polarion/Tanzmeister) og Kirsti Svaboe/Enghavegaard’s Roma (Blue Hors Romanov/Carano, oppdretter Marie Kjerkegaard).

Brede smil hos Soma-rytterne etter en god bronsemedalje! (Foto: Soma Ryttersportsklubb)

Fra sølv i fjor til gull i år

I fjor lå ponnilaget fra Skedsmo Rideklubb i tet etter første dag, men måtte se gullet glippe til hjemmelaget fra Borge. I år holdt det hele veien for de unge, dyktige rytterne fra Skedsmo. I fjor bestod dette laget kun av Alexander Dalgaard Ranum/Steendieks Cunningham (FS Chambertin/FS Don’t Worry, oppdretter Böge Peter) og Troy Grønvold Belgen/Strandgaards Dance Forever (Dance Star At/Halifax), i år fikk de selskap av Iselin Victoria Øverberg Gjertsen/Vognmandgårdens Anytime. Alexander og Cunningham hadde formen inne og tok to strake seire i henholdsvis MC:2 ponni og FEIs innledende program for ponni, begge til over 72 %. Laginnsatsen over de to dagene resulterte i 281,047 prosentpoeng, og det ga gull til Skedsmo foran Moldegaard Ryttersportsklubb som fikk 276,023 prosentpoeng. Dette laget bestod av Maren Bjorøy Strømsnes/Coelenhage’s April (Coelenhage’s Purioso/Bloklands Hoeve’s Mr. Silvano, oppdretter R.H.J. Vroldken), Ingse Hagevik/Malibu (Stukhuster Ricardo og for Gold/Le Matsjo) og Mira Antonsen Hjelle/Filur af Grønagergård (e. Vasehøjs Kashi, oppdretter Jens-Jørgen Nielsen).

Bronsen gikk til tre glade ryttere fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb med 266,963 poeng. Dette laget bestod av Ella Celine Schanche Dalseng/Casino, Elise Didriksen/Orbee Forest (Stutteri B’s Valerossi/Verona’s Bo-Gi, oppdretter Rolf Lauritz Sæthern) og Tuva Eckdahl Book/Schanti M (Dressman II/Bolero, oppdretter Kim Simonsen).

Se fulle resultatlister her

I år kunne Skedsmo-rytterne glede seg over gull i lag-NM. (Foto: Skedsmo Rideklubb)
En dyktig gjeng fra Moldegaard Ryttersportsklubb sikret seg årets sølv blant ponniene. (Foto: Moldegaard Ryttersportsklubb)
Glade bronsevinnere på ponnisiden ble Jarlsberg og Melsom Rideklubb. (Foto: Jarlsberg og Melsom Rideklubb)

Lag-NM for fjerde gang

Borge Rideklubb har det med å brette opp ermene og ønske velkommen til lag-NM dressur, og de gjør det hver gang på beste måte. Årets gullkantede innsats var fjerde gangen klubben sørget for rytterglede for alle gjennom et lagmesterskap.

I år tok klubben det hele et steg lenger ved å inkludere en clinic med landslagsleder Pether Markne i forbindelse med åpningsseremonien fredag kveld. – Vi har fått flere ildsjeler som hjelper til, derfor ble det mulig for oss å få til mer enn vanlig, som at en sponsor dekket besøket av Markne, forteller stevneleder Madelen Vinge og fortsetter: - Vi må også takke senteret vi holder til på, ved Ellen og Ida Thorstensen. De sørger for at alt er så godt tilrettelagt for oss, de løser alt på beste måte, de gjør at vi kan ha så fine stevner. De leverer en arena som i våre øyne er Norges fineste! Det er så gode løsninger her på Fredriksborg, alt er samlet – staller, parkering, baner, kiosk – det gjør dette til en komplett stevnearena.

Trioen i stevneledelsen var foruten stevneleder Madelen Vinge Linndis Olsen og Maria Ripe, samtlige fra klubbstyret. Disse tre sto for hele oppkjøringen mot stevnet, så trådte klubbens medlemmer til også i forbindelse med selve avviklingen.

-Det har gått kjempefint fra morgen til kveld, og så fikk vi jammen været i tillegg. Regnet sluttet rett før stevnet skulle begynne – og så kom solen. Alle som var her; de frivillige, stewardene, dommerne – både utenlandske og norske, alle sammen sørget for at vi fikk en god gjennomføring. Vi har bare fått positive tilbakemeldinger. Det eneste vi kunne ha ønsket oss at stevnet var litt lenger, legger Linndis til, med tanke på at det i år var færre lag enn i fjor.

Foto: Borge Rideklubb

Det er verdt det når man ser gleden

Nå når bragden er vel overstått, kan klubbens flittige maur både hvile på laurbærene og nyte de gode ordene som preger sosiale medier, det er for eksempel en god lønn for hardt arbeid å se at det man har fått til kalles et «magisk bra arrangement».

Trioen kjenner at de har gjort en innsats, men følelsen er god:

-Det har vært en veldig morsom prosess! Vi har holdt såpass mange store stevner nå at det store stresset på stevnedagene er ikke der, det flyter og det er veldig deilig. Det krever likevel sitt å få et så stort arrangement i havn, men når vi får en så fin helg, så får vi så veldig mye igjen! Ingen dugnad – ingen sport, sånn er det jo – men det er ekstra gøy når vi får så mye igjen; blide og glade mennesker, god atmosfære. Da er det verdt det – alt slitet er verdt det når man ser gleden, fastslår Madelen.