Klart for mesterskapshelg

Så snart utøverne fra hele 72 av landets rideklubber har samlet seg på Drammen Ridesenter, er det duket for skikkelig hestefest på begge arenaer. Fra i morgen og frem til og med søndag er det nemlig tid for landsmesterskapene i sprang 2023.

Endelig skal årets nye landsmestere i sprang snart kåres på Drammen Ridesenter. Illustrasjonsfoto: Helene Gjerde Aamdal/ NRYF
av
Sille Kasin

Helt fra Jan Auen Hafskjold tok initiativet til norgeshistoriens første landsmesterskap i sprang, og det fikk fast plass på stevnekalenderen fra 2015, har dette arrangementet for bredden vært en skikkelig suksess. Under årets utgave av LNM legger deltakere fra hele 72 av landets rideklubber på ny veien til Linnesvollen. Her står Drammen og Omegn Rideklubb med Eirik Berentsen i spissen som LNM-arrangør i nært samarbeid med Norges Rytterforbund.

Torsdag hoppes det hele i gang med oppvarmingsklasser både for ponni og hest. Da står også 1. avdeling i speedmesterskapet Rabondi Z Trophy på programmet. Fra torsdag er tester de øvrige utøverne i årets LNM-klasser mesterskapsformen for første gang på Gjelsten Arena 1 og 2. Finalen i Rabondi Z Trophy Z, der hinderhøyden er 1.00 m i begge avdelinger og finalen, går av stabelen på lørdag kveld. Først på søndag – etter to innledende avdelinger og finaler - blir det avgjort hvem de nye landsmestrene i 1.10 m, 1.20 m og 1.30 m hest og i LB, LA og MB ponni blir.

Resultatene fra LNM ligger etter hvert på Equipe.

Bilder fra de to stevnefotografene Helene Gjerde Aamdal og Astrid Marie Årdal kan bestilles gjennom følgende lenke: