Klare for webinar igjen?

Nå nærmer det seg oppstarten for årets webinarer. En rød tråd gjennom temaene er hestevelferd og også menneskevelferd, og første mulighet til å lære mer er 6. mars.
Webinarene er åpne for alle, og her er et klubbtips: Gjør webinaret til en del av en klubbkveld!

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest / Norges Rytterforbund
Foto: Missi Köpf/Pexels.com

Tidligere års åpne webinarer har vært populære tiltak; i tillegg til at alle kan være med på dem er de gratis å følge. 6. mars går startskuddet for årets webinarsesong. Dette webinaret rommer både hest og mennesker – da handler det om antidoping med foredragsholdere fra Antidoping Norge. Antidoping og hest handler om å sette hensynet til hesten først – kun friske hester skal konkurrere, derfor har vi forbuds- og karenstidslister. Å sette seg inn i dette temaet er å ta ansvar for sin hest og dens velferd.
Og har du som utøver innen hestesporten tatt helt inn over deg at du må tenke for to? Vi må huske på at vi er utøvere selv og tenke over at det ikke bare er hesten som kan komme i en dopingkontroll, men vi også. Det finnes fallgruver som kan føre til ubevisste brudd på dopingreglene, både når det gjelder hest og menneske – ønsket er kunnskapsnivået kommer dit at det ringer en bjelle. For konsekvensene av en feil er så utrolig kjedelig – og ofte helt unødvendige! Visste du for eksempel at 90 % av dopingsakene på humansiden skjer i breddeidretten?

Bidra til å spre kunnskap med en klubbkveld

I april og mai kommer neste mulighet, da vil tilhørerne kunne få både kunnskap og inspirasjon av professor i etologi ved NMBU Inger Lise Andersen.
-Mens antidoping-webinaret går over en kveld, vil hestevelferds-webinaret til Inger Lise Andersen gå over fire onsdager, det blir ulike moduler, forteller sportssjef Nina Johnsen.
I samarbeid med Sportsutvalgene har vi funnet tema for 2024 som er fordelt før og etter sommeren.

Ikke alle datoer er ikke helt i boks, men hva som kommer og når vil oppdateres fortløpende på webinar-siden. Det er ikke så lenge til 6. mars, så det er viktig å sette av dato og tiden nå – og hva med å gjøre det til en klubbaktivitet for mer kompetanse og kunnskap?
-Sett opp en klubbkveld når webinarene går, inviter medlemmer til å følge dette sammen! Med en stor skjerm kan alle få det med seg, og det er en gratis og enkel måte for klubben å bidra til økt kunnskap blant sine medlemmer på. Kanskje kan man forberede kvelden i forhold til å ha en diskusjon eller workshop også? Og kanskje vil en pizza sette prikken over i’en på en fin kveld sammen?

Relaterte artikler