Klare for start

Et knippe unge norske sprangryttere er på plass for årets første Baltic Cup-stevne. Det er i Danmark det skjer – i morgen går konkurransen i gang på Riders Cup i Herlufmagle.

Et knippe unge norske sprangryttere skal i helgen ri Baltic Cup i Danmark, her er nesten alle - fra venstre Thea Gunleksen, Nathalie Heltzen, Madelen Osslaten Fuglstad, Lilly Hiller, Ingrid Sandhei Bjørklund, Emilie Øia Helgesen og Tia Elise Berg. Rasmus Aasland hører også med til den norske troppen. (Foto: Privat). (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Klokken 09.00 går startsignalet i ridehallen ved Riders Cup, med en children klasse i 1,05 m. Så går det i et utover dagen, med klasser for alle fra ponni kategori 3 til CSIU25YJ.

Dette er ekvipasjene i Herlufmagle

Tre norske ponni kategori 2 ekvipasjer er med – Madelen Ossletten Fuglstad/Munsboro Dot Com, Lilly Hiller/FH Contador og Emilie Øia Helgesen/Ruby Braveheart.

Til start i CSIP stiller to av våre EM-ryttere fra i fjor, Rasmus Aasland som har med seg Poetics Floura og Gaoth Mhara Lad og Thea Gunleksen med Parc Cookie.

Madelen Ossletten Fuglstad skal også ri children klasser, da med Ibalou – i likhet med Emilie Øia Helgesen som har med seg Lady Gaga Hh Z til dette.

I CSIU25YJ stiller norske ryttere mannssterke, med Rasmus Aasland/Erasmus, Thea Gunleksen/Chelino, Nathalie Heltzen med Hard to Beat N og Celic, Ingrid Sandhei Bjørklund/Staedtebahn’s Cornwell og Tia Elise Berg/Chanel.

God stemning

Dagen før det hele braker løs er stemningen god i den norske troppen.

-Her er det toppen stemning, og alle hester er gjennom vetsjekk, forteller Ingrid Sandhei Bjørklund. – Det blåser en del, det regner og er typisk januarkaldt, men humøret er på topp hos alle sammen og alle er klare for start i morgen.

Alle som har vært i Danmark i januar, vet at det kan være en ganske kald opplevelse rent værmessig. Men ved Baltic Cup-stevnene er det alltid varmt å være likevel.

-Det er godt å være norsk i Danmark, for både hester og ryttere, her føler man seg alltid velkommen, smiler Ingrid som også kan fortelle om en arrangør som sørger for et trygt stevne, både for hester og ryttere.

-Her er det et strengt regime i forhold til korona, det er krav til negativ test, munnbind og avstand. Og for hestenes del følges de opp i forhold til temperaturmålinger og kontroll. Her kjennes det trygt å være!

-Alle hestene har gått igjennom vet-sjekk, forteller Ingrid, her med sin Cornwell. (Foto: Privat)

Dette er Baltic Cup

For de yngre sprangrytterne har Baltic Cup blitt et begrep. Det ble stiftet for 22 år siden og er blitt Nordens største internasjonale sprangturnering, med deltagelse fra skandinaviske og baltiske land. Årlig arrangeres det 5 sprangstevner med individuelle klasser og lagklasser i Danmark, Sverige og Norge, der ryttere kan samle poeng frem mot en årlig Trophy-finale mot slutten av året. Med Baltic Cup ønsker man å sikre gode sprangstevner og medvirke til at de unge rytterne lærer hvordan man rir ved internasjonale stevner – som en innføring i det å ri FEI-stevner. Arrangementet baseres på frivillige krefter, og overskuddet går tilbake til rytterne i form av flotte premier.

Mens det denne helgen dreier seg om Herlufmagle på Jylland, blir det København neste gang. 2.-5. juni blir det Baltic Cup i Bernstorffsparken, dernest er det CapaCity ved Fredensborg 28.-31. juli. 1.-4. september blir det Baltic Cup ved Drammen Ridesenter før finalen arrangeres på danske Vilhelmsborg utenfor Århus i Danmark 1.-4. desember.

At Baltic Cup-sesongen kan blåses i gang som planlagt, og med norske ryttere til start, er gledelig.

-Vi er glade for å ha norske ryttere med, selv om de ikke er så mange denne gangen, sier Heidi Nässelqvist, sportskoordinator sprang i Norges Rytterforbund. - Baltic Cup er en fin arena, her får man mye god læring. Vi har etter hvert en lang og god tradisjon med å ha ryttere med her, og det er et godt samarbeid mellom de nordiske landene. Nå gleder vi oss til fire dager med sport – og ønsker våre ryttere masse lykke til!

Start- og resultatlister

Torsdag morgen klokken 09 går startsignalet for Baltic Cup 2022. (Foto: Privat)