Klare for sesongen

Rytterne som har planer om mesterskap i distanse i 2022, har fått sine hester sjekket av landslagveterinær Fernando X Medina Guerrero.

av
Trine Meiningen
I helgen fikk flere distansehester en grundig sjekk av landslagsleder og veterinær Fernando X Medina Guerrero. Her er Unni Marina Berge med Pertha. (Foto: Kari Eiesland)

I helgen var det veterinærsamling for distansehestene. Samlingen er en del av sportsplanens uttakskrav til mesterskap, og det var stort fremmøtte flere steder i landet. Distansehester i øst, vest, sør og sørvest ble undersøkt av landslagsleder og veterinær Fernando X Medina Guerrero.

Grundig gjennomgang

-Det var mange hester som fikk en grundig gjennomgang av Fernando. Det er alltid kjekt med en sånn status i begynnelsen av sesongen, sier leder for junior- og seniorgruppen, Kari Eiesland i sportsutvalget. Hun har vært med Fernando rundt til flere samlingspunkt i landet.

-Stort sett har alt sett bra ut. Det er flere ivrige ryttere som ønsker å kvalifisere seg til større stevner i år, da noen har falt litt ut på grunn av lite stevner under pandemien, sier Eiesland.

Veterinærsamlingen er en del av oppfølgingen for hestene over tid, hvor man blant annet har mulighet for å få tilbakemelding på utviklingen fra tidligere samlinger om man har vært med før. En stille stevneperiode for flere har ført til endringer hos enkelte hester.

-Noen hester har fått litt for mange kilo etter en lengre rolig periode, smiler Eiesland.

Samorin i mars

Det er tid for å komme i form, for første store stevne nærmer seg.

-Flere ryttere har planer om å delta i Samorin i Italia siste helgen i mars, forteller Eiesland.

Fernando med Ingrid Marie Jerdal Lervik, Bjørn Lervik og Linda Jerdal med VA Ajana og Bint Aisha. (Foto: Kari Eiesland)
Fernando og Ingrid Irene Stangeland med Cas sabina. (Foto: Kari Eiesland)
Fernando og Ida Marie Eriksen med Gucci Ibn Bazh. (Foto: Hege Aasdokken)
Fernando sammen med Tone Aas og Nathalie Aas Hovland med Hvalstads Vilje og Kamar. (Foto: Hege Aasdokken)