Klare for nasjonshopping på hjemmebane i Drammen

Denne helgen skjer det på hjemmebane i Drammen – det tradisjonsrike Norway Grand Prix som rommer Longines EEF Jumping Nations Cup ™. Et norsk lag er klare for å ri for poeng til Norge i nasjonshoppingen – og side om side med eliterytterne skal 24 flinke rideskoleryttere ri i finalen av FERD Rideskolecup.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Torsdag morgen går CSIO3*-stevnet Norway Grand Prix i gang - fredagens nasjonshopping er blant helgens høydepunkter i Drammen. (Foto: NRYF)

Klokken 10.00 torsdag morgen går startsignalene både på Gjelsten Arena og Kingsland Arena, da settes CSIO3*-stevnet i gang på Linnesvollen.

De norske ekvipasjene

Fredag klokken 17.30 starter alvoret for rytterne på det norske laget i Longines EEF Jumping Nations Cup ™ i Drammen. Det er Geir Gulliksen, Ingrid Gjelsten, Benedikte Endresen, Mira Oliva Høidal og Solveig Fotland Newermann er navnene på den norske listen til nasjonshoppingen.

Hestene som er aktuelle for fredagens klasse er for Geir Gulliksens del VDL Groep Quatro e. Quaprice Bois Margot/Caletto I (eier Stall Gullik), Ingrid Gjelsten har med seg Alibi de la Rouqe e. Mylord Carthago*HN/Kannan Gfe (eier Gjelsten Equestrian AS), Benedikte Endresen har med seg Stenhaga Tulip Tattoo e. Caressini L/No Limit (eier Stall Stenhaga AB), Mira Oliva Høidal har med seg Boleybawn Aasha e. Dignified van’t Zorgvliet/Crown Z (eier familien Høidal) og Solveig Fotland Newermann har med seg Ballerina e. Calidon I/Acobat I (eier SFN Equine AS og Christian Anfinnsen Øien).

Klubbene som kan fryde seg over ryttere i denne klassen er Drammen og Omegn Rideklubb, Larvik og Sandefjord Rytterklubb, Fredrikstad og Omegn Rideklubb og Jarlsberg og Melsom Rideklubb.

Semifinalen innen rekkevidde

Norge er et av åtte lag som skal ut i 1,45 m klassen fredag kveld - på Linnesvollen stiller også Brasil, Belgia, Irland, Sverige, Polen, Danmark, Litauen og Finland lag. Nasjonshoppingen fredag virker kvalifiserende for lag som er i region Nord – det gjelder foruten Norge også Danmark, Finland, Litauen, Polen og Sverige.

Fire ryttere skal utgjøre det endelige laget – og disse skal ri to like runder, mot klokken. De tre beste resultatene innen laget blir tellende.

Europa er delt inn i fire regioner. Topp fem av henholdsvis region Syd og Sentral og Nord og Vest vil gå til hver sin semifinale – blir det semifinale på Norge, vil ferden gå til Deauville, Frankrike 23.-26.juni. Semifinalene leder så videre til finale i Warsawa, Polen, 8.-11.september.

I midten av mai red et norsk lag inn en god andreplass i region Nord under nasjonshoppingen i danske Uggerhalne, og sikret seg med det et godt utgangspunkt i forhold til muligheten for en plass i semifinalen. En av rytterne i Drammen var også med i Uggerhalne – 20 år unge Mira Høidal med Boleybawn Aasha red gnistrende godt for Norge med en nullrunde og en firefeils runde.

FERD Rideskolecup finale og flere høydepunkter

Lørdag morgen går FERD Rideskolecup i gang, klokken 09.00 på Kingsland Arena skal rytterne på lånte hester fra Drammen Rideskole ut i ryttertest RLC 1. Søndag skal det hele avgjøres over hinder. Klokken 11.15 går FERD Rideskolecup sprang 60 cm i gang.

Norway Grand Prix rommer også finalen i FERD Rideskolecup. (Foto: NRYF)

Lørdagen rommer mye over hinder også - de 5- og 6 år gamle unghestene skal ut i Global Trucks Young Horse Final klokken 15.30. Klokken 18.00 går Gjelsten Holding Championat av Drammen i gang, en 1,45 m klasse.

Søndag heves bommene helt opp til 1,50 m når Oxer Grand Prix går i gang klokken 12.30.

Alt fra Norway Grand Prix streames live på ClipMyHorseTV.com.

Start- og resultatlister her

Endringer i starttider av klassene kan forekomme.

Varm opp til nasjonshopping med godt norsk fra St. Gallen

Et norsk lag bestående av Marie Valdar Longem, Victoria Gulliksen, Cecilie Hatteland og Fredrik Berg Seim viste god ridning sist helg i sveitsiske St. Gallen i Longines FEI Jumping Nations Cup. Torsdag 9. klokken 18.00 viser Eurosport 1 og Discovery+ høydepunkter fra St. Gallen, og det gir norske seere en mulighet til å se samtlige fire norske ekvipasjer i andre omgang.