Klar for Norwegian Horse Festival etter en fantastisk sesong

17 år gamle Emma Løkken er regjerende norgesmester for junior og har hatt en fantastisk sesong sammen med hingsten Mr. Gold G. Nå er hun klar for å ri opp midtlinjen under Norwegian Horse Festival. – Så utrolig gøy å få ri på en sånn stor innendørs arena, sier Oppdalsrytteren.

Regjerende mester på dressurbanen blant juniorene, Emma Løkken/Mr. Gold G, er klar for Norwegian Horse Festival. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Emma Løkken har fått inn hest fra barnsben av – dressurrytter og mamma Louise Almlund Løkken sørget for det. Tre år gammel fikk hun sin første ponni, og som ponnirytter har Emma gjort seg bemerket på både norske og internasjonale baner. I vår debuterte Emma internasjonalt med sin mors Grand Prix-hest Mr. Gold G under Norway Dressage Open på Epona Ryttersenter, med to seire og en andreplass som resultat. Da tiden var kommet for det nasjonale mesterskapet i år, også det på Epona, vant ekvipasjen fra Oppdal Hestesportsklubb hver eneste av de tre klassene. Dommerne var aldri under 73 % i sin bedømning av dem – og så toppet de det hele med å få over 75 % i freestylen.

Emmas prestasjoner ble godt lagt merke til lokalt, og i begynnelsen av november var hun en av åtte ungdommer som fikk tildelt idrettsstipend fra Trøndelag Fylkeskommune.

-Årets sesong har virkelig ikke vært annet enn fantastisk! Jeg har fått oppleve mer enn jeg kunne ønske denne sesongen, og jeg er så takknemlig for familien min som har gjort dette mulig for meg, sier Emma. – Sesongen har bare vært så lærerik, og for hvert stevne så har jeg fått en bedre følelse.

-Årets sesong har virkelig vært fantastisk, fastslår Emma. (Foto: NRYF)

Det man får med seg på veien

Emma og Mr. Gold G startet ut med sterke prosenter, men Emma understreker hvor mye de har lært i løpet av sesongen. Det er ikke bare prosentene som speiler ferdighetene som rytter, forståelsen for ridning.

-Jeg har lært så utrolig mye og vokst utrolig mye som rytter denne sesongen. Det har vært mye oppturer – og det har vært nedturer.

Sporten er å lære hele veien – og ta med seg minner på veien samtidig.

-Det har vært nedturer også, fortsetter Emma. - Men det er det så verdt når man får lov til å oppleve så mange fantastiske stevner og de minnene som kommer med.

Det er oppturer og nedturer som konkurranserytter - men det er så verdt det sier Emma. (Foto: NRYF)

Andre gang på Lillestrøm

Nå står den unge rytteren foran deltagelse under Norwegian Horse Festival, sammen med fem andre juniorryttere fra henholdsvis Norge, Sverige og Finland – i tillegg til Emma representerer Anne Mathilde Reimer Haga Norge sammen med sin Treldegaards Sensasion.

Emma ser frem til dagene på Lillestrøm.

-Jeg synes det er utrolig gøy at jeg får lov til å starte under NHF, så gøy å få ri på en sånn stor innendørs arena ettersom det er mest utendørs-stevner jeg har startet!

Emma har ridd på Lillestrøm før – og fra det har hun gode minner. Hun red sitt første internasjonale juniorstevne der i 2020, med sin gamle hest Jude Law.

-Det gikk over all forventning, så det blir utrolig gøy å komme tilbake og ri der igjen med Mr. Gold!

Emma før følge av sin landslagsvenninne Anne Matilde Reimer Haga med sin Treldegårds Sensasion til NHF. Denne ekvipasjen tok et velfortjent sølv i NM. (Foto: NRYF)

Emmas mål

Norwegian Horse Festival vil danne en flott ramme rundt avslutningen for Emmas sesong dette året, men tankene er rettet fremover.

-Målet mitt for sesongen 2023 er bare å bli enda bedre, enda mer stabil i juniorklassene. Og så skal jeg selvfølgelig nyte mitt siste år som juniorrytter.

Rytteren fortsetter:

-Jeg håper selvfølgelig på å utvikle meg og Mr. God til å bli enda bedre sammen og bli enda mer samkjørte. Jeg håper på å få startet noen større internasjonale stevner igjen i 2023 også, og kanskje komme meg litt mer ut og starte med min andre hest Katholm’s Minot også.

Konkurranser og mål om å prestere er en ting, en viktig del, når man satser i en sport. Men ikke det eneste.

-Det viktigste av alt er å kose meg mens jeg holder på med det jeg elsker mest, sporten min, og være takknemlig for det jeg har, fordi man vet aldri hvor fort ting kan snu.

Se arrangørens hjemmeside her