Klar, ferdig, ri!

Litt over klokken åtte onsdag morgen rir første rytter til start på Linnesvollen – nå blir det Nordisk Baltisk Mesterskap på hjemmebane. Sprang, dressur og paradressur står på programmet.

Foto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

-Så er mesterskapet her i Drammen igjen, og vi gleder oss til disse dagene med deltagere helt fra ponniklasser til senior; til sprang, dressur og paradressur, sier Nina Johnsen, sportssjef i NRYF. – Dette blir en hestefest, og vi håper at mange har muligheten til å komme og heie!

Det er dressurponniene – kategori 2 – som setter det hele i gang. Klokken 08.20 blåser dommeren i C for første gang gjennom fire tettpakkede stevnedager på Linnesvollen og Drammen Ridesenter. På de to dressurbanene på Gjelsten Arena 2 skal også Children-rytterne til start, i likhet med ponni kategori 1 og junior. Denne onsdagen skal ekvipasjene ut i lagkonkurranse.

Første mesterskapsklasse sprang starter klokken 13.00 på Gjelsten Arena 1. Da er det children-ekvipasjene som skal ut i første runde, en 1,20 m klasse. Klokken 14.45 er det tid for juniorenes 1,35 m klasse, før først unge ryttere og til sist seniorene som avslutter dagen på sprangbanen med en 1,40 m klasse hver. Ungrytternes 1,40 m klasse går klokken 16.30, mens seniorene skal i ilden fra klokken 18.15.

Lørdag er det finale for senior, unge ryttere og junior på sprangbanen, mens ponni, junior og senior skal vise frem sin freestyle på dressurbanen.

Søndag er det finale på sprangbanen for ponni kategori 2 og 1 og for children – på dressurbanene blir det freestyle for Grand Prix U25, unge ryttere samt Para Grand Prix I, II, III, IV og V.

Se start- og resultatlister og oppdatert tidsprogram her