Klar, ferdig, gå – nå er det tid for NM i feltritt

Fredag ettermiddag går det første startsignalet – da blåses årets individuelle nasjonale mesterskap i feltritt i gang, i regi av Ullensaker Rideklubb. Klubben har samlet krefter for å sørge for et godt mesterskap, og blant de som er sterkt engasjert i avviklingen er klubbens juniorryttere Milla Bjervig og Andrea Løseth Moheim – som nylig deltok i EM i England. – Det er gøy å hjelpe til, og vi vil gjerne gjøre vårt både for å vise dette – og for å vise frem vår fine sport, lyder det fra duoen.

Ullensaker Rideklubb, her representert ved Andrea Sandbakken og Cornelia Haavik Fuglaas, har stått på for å sikre at årets NM i feltritt blir et topp mesterskap - blant annet på terrengbanen. (foto: ULLE)
av
Rebecca Ballestad-Mender

I løpet av helgen skal det kåres en norgesmester både innen ponni, junior, unge ryttere og senior. Samtidig arrangeres det også åpne klasser, deriblant Knøttecup.

Klubbens medlemmer har jobbet flittig for at alt skal være klappet og klart for stevnedeltagerne. To av de som har stått på er juniorrytterne Milla Bjervig og Andrea Løseth Moheim. I tillegg til å fokusere mot EM-deltagelse i England i sommer, som de to eneste norske i de aldersbestemte klassene, har de brukt sommeren til frivillig innsats for klubben i forbindelse med NM.

-Det har vært bra oppmøte fra medlemmene i klubben på dugnader, forteller Milla. – Det har vært en del å fikse ettersom vi har arenaer for alle tre delprøvene. Vi har jobbet hardt for at alt skal være tipp topp, blant annet har vi i terrenget fjernet røtter for å sikre et jevnt og godt underlag.

Et annet punkt klubbens medlemmer har jobbet med – og lyktes – er sponsorbiten. – Vi er veldig fornøyde med alle sponsorer som vil være med og hjelpe oss, smiler Milla.

Det er mange påmeldte til helgens stevne. – Især er vi glade for at NM-klassen for ponni rommer mange, her er det 13 ekvipasjer med – det er riktig bra. Det er mange juniorer med også - feltritt er jo ikke den største grenen innen hestesporten, så at det er ganske store felt blant de yngre er flott, fortsetter Milla.

Milla og Andrea har hatt forskjellige oppgaver i forkant – og er klare for å stå på gjennom hele helgen, på flere fronter.

Milla smiler: - I morgen skal jeg være skriver i dressuren, og under åpningsseremonien skal Andrea og jeg stå med båndet som ordføreren skal klippe over for å begynne mesterskapet.

Først var det deltagelse i junior-EM i feltritt i slutten av juli på Milla Bjervig og Andrea Løseth Moheim - nå fokuserer de på å bidra som frivillige for å gjøre NM feltritt 2022 til et topp mesterskap. (Foto: Privat)

Milla og Andrea synes begge det er morsomt å stå på for klubben, men de gjør det også for å markere betydningen av det å bidra frivillig:

- Det er viktig for oss begge to å bidra som frivillig for klubben. Ettersom vi begge rir på det nivået vi gjør, vet vi at det er en del som ser litt opp til oss – og vi ønsker å vise hvor gøy det er å bidra – og at folk ser hvor gøy det er å drive med feltritt! Det er jo også ekstra gøy at vi er fra samme klubb! Nå i helgen skal vi gjøre mange forskjellige ting, akkurat som alle andre som er med på denne dugnaden. Vi har allerede stått på mye for å ha alt klart – og nå gleder vi bare til at mesterskapet går i gang! Vi ønsker alle deltagerne lykke til – og vi håper at mange vil legge turen innom oss og følger mesterskapet som tilskuere!

Tidsplanen for helgen

Fredag:

13:00-15:00 hestebesiktigelse for NM-hestene

14:00 Dressur på grusbanen klasse 4, 3, 2, 1 Oppvarming ridehuset


Lørdag:

08:00 Dressur i ridehuset klasse 5, 7, 8, 9 Oppvarming øvre bane

12:30 Sprangbanen åpner

12:45 Åpningsseremoni

13:00 Sprang grusbanen klasse 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9 Oppvarming i ridehuset

18:00 Terrengbanen åpner

19:30 Pølsefest på terrengbanen

Søndag:

10:30-11:30 hestebesiktigelse for hester i åpne klasser

12:00 Terreng klasse 2, 1, 3, 4, 5, 8, 9, 7

Felles premieutdeling samtlige klasser

Start- og resultatlister