Kjempesuksess i år igjen

Denne helgen åpnet Stall Hafskjold på vakre Grette gård i samarbeid med Drammen Ryttersportsklubb portene for syvende gang for Local Champions Tour. – Og altså ikke bare for lokale helter, men for utøvere fra hele 46 av landets rideklubber.

Thea Amalie Yven Bjarnholt fra Rakkestad Rideklubb var ikke snauere enn at hun kaprets dobbeltseier med My Irish Luck og Sparkling Va Va Bom i årets utgave av Stall Lia-Hvalen Stilcup. Her med sponsor og stildommer Gitte LIe-Andersen. Foto: Helene Aamdal
av
Sille Kasin

Ferd Local Champions Tour, som utvilsomt er hjertebarnet til Jan Auen Hafskjold når det gjelder bredde og rekruttering, har blitt en årviss suksess på sprangkalenderen midt i beste ferietid. Dette skyldes nok mange faktorer. For her ligger nitid planlegging i forkant til grunn, der ingenting er overlatt til tilfeldighetene, samt en entusiastisk stå-på-vilje under selve stevnehelgen og mange flinke folk. Og sammen med blant annet en velpleid gressarena og hinderpark et internasjonalt sprangstevne verdig, et flunkende nytt Ebbe-Flod-system på oppvarmingsbanen, samt fantastiske sponsorpremier og rosetter det går gjetord om, så kan jo dette bare gå én vei. - Og når i tillegg publikumtilstrømmingen og i hvert fall stemningen nesten er på høyde med «storebror» Global Champions Tour, ja, da snakker vi selvsagt kjempesuksess i år igjen.

Veldig vellykket

- Alt gikk supert, og årets stevnet ble en kjempesuksess med god deltakelse, bekrefter Jan Auen Hafskjold som virkelig har hatt storinnrykk på hjemgården Grette i Lier i forbindelse med årets stevne. - Stemningen var god, og det var masse hyggelige folk overalt. Til og med været var på vår side i år igjen. Forholdene var også på topp med super bunn, og vi har bare fått skryt for alt i ettertid, avslutter han fornøyd.

Variert klasseoppsett

Nøkkelen til suksessen ligger nok også mye i et fornuftig, men samtidig originalt og morsomt klasseoppsett - igjen med riktig sus fra større stevner. Under denne syvende utgaven av det populære distriktstevnet fikk vi nemlig blant annet – akkurat som vi ønsket oss - et gledelig gjensyn med kjente og kjære innslag, så som Derby-kvalifisering 1,20 m presentert av Global Trucks på fredag, etterfulgt av selve Stenbro Murerforretning Derby 1,20 m på lørdag.

I derbykvalifiseringen stakk arrangørklubbens og Stall Hafskjold egen hjemmerytter, Fredrik Berg Seim, av med seieren med Gravin Tojka S, mens unge Dinah Myrebøe Mariante fra Skogan Rideklubb sikret både andre og tredje med Cappuccino og Knockrath Whos Who.

I selve derbyet kunne ingen hamle opp med Emma Havre Iversen Haugen og Miss Sophie fra Bergen Rideklubb, for hun red raskere enn selv de to ringrevene, Larvik og Sandefjord Rideklubbs Nick BentermanTini Nini N Z og Stall Hafskjolds husfrue og arrangørklubbens Rebekka Lie HafskjoldFleur. Disse ble henholdsvis nummer to og tre.

Emma Havre Iversen Haugen og Miss Sophie hadde reist helt fra Bergen for å delta under LCT, og fikk full uttelling gjennom seier i Stenbro Murerforretning 1,20 m. Foto: Helene Gjerde Aamdal

Mange høydepunkter

Andre høydepunkter gjennom stevnehelgen var blant annet Stall Lie-Hvalen Stilcup som gikk over alle tre dager i 0,80 m med finale på søndag, og en spennende Busscharter.no Accumulator-klasse med jokerhinder i 1,10 m. I sistnevnte klasse gikk Larvik og Sandefjord Rideklubbs Nick Benterman og Le Grand Invictus til topps med full score, og den britiske rytteren kapret også andreplass med Juicy Blue. Kristin Akerholt fra Oslo Politis IL med Engas Sevilla sikret tredje pallplass.

Det er ikke dagligkost at en rytter deler oppmerksomheten med en representant fra politiet, men dette skjedde altså under LCT. Her er godt fornøyde Nick Benterman og Kristin Akerholt. Foto: Helene Gjerde Aamdal

Sammenlagtvinner i stilcupen der hele 55 ekvipasjer deltok, ble Thea Amalie Bjarnholt Yven fra Rakkestad Kjøre og Rideklubb. Og rakkestadrytteren, hun var ikke snauere enn at hun la beslag både på første- og andreplass på pallen – etter å ha oppnådd i alt 43 poeng med My Irish Luck og 37 poeng med Sparkling Va Va Boom. Nummer tre på sammenlagtpallen ble Julie Skuterud Jensen og Argus fra Sylling Rideklubb med til sammen 26 poeng. Christina Skillinghaug og Marie fra Hof Ridklubb fant selve finalerunden med 77.50 i stil.

Dinah Myrebø Mariante hadde en fantastisk stevnehelg og var plasseert i alle klassene sine. Her ser vi henne som vinner av stevnets avskjedklasse, Local Champions Tour sponset av Ferd Sosial Entrepenører, men KNockrath Whos Who. Foto: Helene Gjerde Aamdal

Local Champions Tour sponset av Ferd Sosiale Entrepenører med hinderhøyde 1,25 m var både søndagens og årets avslutningsklasse. Her viste Dinah Myrebøe Mariante igjen virkelig form og klinket til med klassens eneste feilfrie runde i klassen med Knockrath Whos Who. Dermed snøt skoganrytteren publikum for en omhoppningsrunde mot seg selv med Cappucino, og henviste Fredrik Berg Seim til tredjeplassen med Kick Starter GLN.

Neste generasjons ryttere fikk prøve seg i ringen ikke bare én, men to dager, og alle fikk premier. Foto: Helene Gjerde Aamdal

Publikumsvinnerne

Corvita Next Generation Invitational på lørdag og søndag, der siktemålet er rekruttering til ridesporten, samt den årlige hatteparaden i forkant av Derby-klassen på lørdag, skapte som forventet også stor begeistring blant alle fremmøtte. I de to showklassene fikk fremtidens yngste ryttere prøve seg og mottok rosetter, enkelte omtrent på størrelse med dem selv.

– Og hatteparaden under Ferd Local Champions Tour, den er jo i ferd med å bli som selveste hattedagen over all hattedager, nemlig Derby-dagen i august på Øvrevoll Galoppbane – om enn i et noe mindre format. Men kreativiteten og stemningen, den var virkelig på topp i år igjen.

Årets hatteparade satte som vanlig sitt preg på Derby-dagen under Ferd Local Champions Tour. Foto: Helene Gjerde Aamdal

Kort sagt, for syvende kan vi gratulere Jan Auen Hafskjold og team med ett av sesongens desidert morsomste initiativer, der alle ryttere blir behandlet som lokale helter, og han selv teamet sitt i ryggen vel er den største av dem alle.

Vi kan lese mer om denne syvende utgaven av Ferd Local Champions Tour på arrangørens facebookside. Her ligger også flere flott bilder tatt av helgens stevnefotograf, Helene Gjerde Aamdal.

Resultater:

Sammenlagtresultater i Stall Lie-Hvalen stilcup: