Kan det bli flere World Cup-poeng til Victoria?

Denne helgen er topprytterne samlet i tyske Leipzig, der stevnedagene leder mot høydepunktet søndag – Longines FEI Jumping World Cup, der Victoria Gulliksen er en del av startfeltet. Hun jakter flere World Cup-poeng for å sikre sin finaledeltagelse.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Victoria Gulliksen. (Arkivfoto: NRYF)

Med 35 poeng på bok har Victoria allerede finalen godt i sikte. Nå har hun og Equine America Papa Roach hatt en liten stevnepause siden Mechelen nyttårshelgen – nå står Leipzig og deretter Bordeaux for tur.

-Får jeg poeng der, føler jeg meg trygg, sier Victoria med tanke på finaledeltagelse.

I dag har Victoria hatt niåringen Thuur Z (Tyson/Flipper d’Elle) til start. I CSI5*-W 1,45 m ble de to feilfrie på hinder med to tidsfeil.

Victoria er ikke alene om å være norsk i Leipzig, med dit er også Geir Gulliksen og Johan-Sebastian Gulliksen. I dagens 7-årsklassen ble det premie på Johan-Sebastian etter en runde til fem feil sammen med den hollandske Lefuson VDL (Arezzo VDL/Toulon).

Disse to rytterne er i Leipzig etter invitasjon fra arrangøren og har også mulighet til å kvalifisere seg til søndagens World Cup.

World Cup-stevnet i Leipzig streames live på ClipMyHorse/FEI TV. Tirsdag 24. januar klokken 19.15 sender Eurosport Norge høydepunkter fra World Cup-klassen.

Start- og resultatlister