Juniorene dro i land enda en bronsemedalje

De norske juniorene på Flyinges mesterskapsbane har bare vokst med oppgavene – og i dag sørget de for at det ble en god og velfortjent norsk lagbronse. Rytterne som sikret dette var Mali Vigre Vølstad, Adeline Eide Johansson, Sondre Torp Kristiansen og Emma Løkken.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Landslagslederne Øivind Instefjord Ødemotland (tv) og Siril Helljesen (th) kunne juble over et juniorlag som presterte til en god bronse på svenske Flyinge i dag. (Foto: Rita Vigre Vølstad)

Ingenting er bedre enn å gå fra en oppgave til en ny oppgave og så forbedre prestasjonen. Det krever sitt av rytterne – og nettopp det har de norske juniorene gjort i årets mesterskap. Etter en hederlig innledning tirsdag, dro de til og økte sine prosenter i dagens klasse som var avgjørende for rekkefølgen for lagmedaljene. Emma Løkken/Mr Gold G (Milan/Lobster) red målbevisst inn og kunne kvittere ut 69,755 % for innsatsen. Den prestasjonen ga henne en plassering som nummer seks i klassen i dag. Adeline Eide Johansson/Sahlertz’ Ramball (Fürstenball/Hoelgaard’s Kontrast) ble belønnet med 67,696 % og ble nummer 12 i klassen. Rett bak fulgte Sondre Torp Kristiansen/Tybo’s Laban (L’Espoir/Michellino) med 67,598 % - med Mali Vigre Vølstad/Helgenæs Victoria hakk i hæl med 67,549 %. Til sammen ble Norge stående med 402,878 prosentpoeng, og det ga bronsen i dag, med Sverige på sølvplass til 419,938 prosentpoeng og Danmark helt i topp med 421,340.

Norge var også representert av Sanna Kristofferstuen/Capa ‘S Bon Jovi (Belissimo M/Brentano II) og Vilde Brekke/Syringa Lerup i dagens klasse. Resultatet for disse ble henholdsvis 66,765 % og 63,529 %.

Øivind Instefjord Ødemotland og Siril Helljesen i landslagsledelsen var godt fornøyd med dagens medalje.

– Alle leverte solide runder til rundt 67 %, og Emma red til 69 og fikk plassering. Det gir stolte landslagsledere, sa Øivind.

Resultater