Jumping Mechelen avlyses

Det tradisjonsrike romjulsstevnet Jumping Mechelen i Belgia avlyses grunnet koronapandemien melder arrangøren i dag. Dette stevner rommer World Cup både i sprang, dressur og kjøring – og det skulle ha rommet finalen i FEI Jumping Ponies Trophy. Ved dette stevnet skulle flere norske ryttere ha deltatt.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Arkivbilde Jumping Mechelen. (Foto: Hippo Foto/Dirk Caremans)

– Vi er så lei for å skuffe alle i dag, men Jumping Mechelen 2021 vil ikke bli arrangert. Vi skulle ha ønsket det var annerledes, men vi har ikke noe valg, både i pressemelding og på sin hjemmeside.

- Vi kan ikke ignorere det behovet for hjelp sykehusene har nå, og folks helse er vår prioritet. I tillegg vil det ikke være mulig å arrangere stevnet under de koronarestriksjoner som nå gjelder, sier arrangøren.

Det tillates nå ikke tilskuere i Belgia, og uten publikum fastslår arrangøren at det ikke lar seg gjøre å arrangere stevnet.

Victoria Gulliksen var meldt til det som skulle ha vært den syvende kvalifiseringen i Longines FEI Jumping World Cup ™. I finalen av FEI Jumping Ponies Trophy hadde Norge hele fire ponniryttere som var kvalifisert til finalen, og de som planla å legge romjulen til Belgia var Thea Gunleksen, som ligger på delt førsteplass på rankingen, samt Dina Nicolaysen og Rasmus Aasland.

-Dette var en veldig trist nyhet, dette stevnet så vi veldig frem til. Vi vet ikke noe mer om det kan komme noen alternative løsninger i forhold til avvikling, for øyeblikket må vi bare vente på mer informasjon, sier Solveig Fotland Newermann, landslagsleder for ponni og children.