Julie Hvinden-Haug Jacobsen trakk gullstrået blant toerne

Når samtlige poeng etter tre dager skulle telles opp for ekvipasjene i ponni kategori II var det så tett, så tett mellom de to beste. Det ble Julie Hvinden-Haug Jacobsen som trakk det lengste strået og sikret seg gullet,med mindre enn et prosentpoengs margin til sølvvinner Ingse Hagevik.

Norgesmester ponni kategori II 2022 ble Julie Hvinden-Haug Jacobsen/Honeymoon, med Ingse Hagevik/Malibu som sølvvinner og Åshild Bokhaug Røvang/Apache på bronseplass. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Julie og hennes Honeymoon (Honeymoon Star/Mouka-Tuam fra Gjøvik Rideklubb innledet mesterskapet på Epona Ryttersenter med en andreplass, så toppet hun listen – og så ble det ny andreplass i freestylefinalen. Ingse Hagevik/Malibu (Stukhuster Ricardo og for Gold/Le Matsjo) kunne i løpet av de tre dagene fryde seg over to seire og en tredjeplass. Det som gjorde at det var Gjøvik Rideklubb som kunne juble over å få en norgesmester i sine rekker, det var 0,374 prosentpoeng – så hårfint var det mellom disse to dyktige unge ponnirytterne.

I freestylen red Julie inn 70,46 %, mens Ingse fra Moldegaard Ryttersportsklubb vant med 71,66 % - det var akkurat innenfor hva Julie hadde å gå på i forhold til å gå helt til topps sammenlagt. Ingse vant sølvet, og en god bronsevinner ble Åshild Brokhaug Røvang/Apache fra Sigdal og Rosthaug Hestesportslag. De sikret seg bronsen etter tre jevne program gjennom mesterskapet og 196,513 prosentpoeng sammenlagt.

Resultater

Julie Hvinden-Haug Jacobsen/Honeymoon - gull i NM for ponni kategori II 2022. (Foto: NRYF)
Sølvet gikk til Ingse Hagevik/Malibu. (Foto: NRYF)
Bronsevinner 2022 ble Åshild Brokhaug Røvang/Apache. (Foto: NRYF)