Josephine tok Grand Prix storeslem

Sist vi snakket med Josephine Heldal Haukeland, jublet hun over å ha vunnet TopSpec Cup. Denne søndagen klinket 14-åringen like godt til og vant både Grand Prix’ene på Kingsland arena for både ponni og hest - etter virkelig å ha tatt steget opp i klassene.

Det er ikke akkurat hverdagskost å vinne en Grand Prix-klasse, men14 år gamle Josephine klarte to på samme dag. Her med Igor Van T' Palmenhof på lørdag. Foto: NRYF/ Une Susrud Foto: NRYF/
av
Sille Kasin

Ydmykt sitter unge Josephine Heldal Haukeland og venter tålmodig på å slippe til. Men det gjør ingenting om tiden løper, tussmørket er i ferd med å innta både arenaene ved Drammen Ridesenter, og det til og med så smått begynner å bli litt kaldt. For denne søndagen er helt spesiell for ungjenta.

Det er nemlig ikke hverdagskost for en 14 år gammel rytter å vinne ikke bare én, men to internasjonale Grand Prix-klasser på rappen, og det på selveste finalesøndagen av Drammen Spring Tour. Den første seieren kom med ponnien Søndervangs Colorado som Josephine har hatt siden han var ungponni, mens den andre kom med hesten Igor Van T’ Palmenhof – etter også å ha plukket premier med begge alle øvrige dager, og til og med ha innkassert en childrenseier til på lørdag.

Stolt over ponnien

- Jeg er i hvert fall veldig stolt over ponnien min, for han har ikke gått 1,25 m før, og jeg har heller ikke ridd så høyt før, smiler Josephine og fortsetter: - Jeg er veldig imponert over hvor mye selvtillit ponnien min har, og er veldig glad for at han fikk en god opplevelse. Det er veldig deilig å kjenne at dette fikk vi til, og at han ikke fikk en dårlig opplevelse og ble skremt over å gå så høyt, legger hun til. - Det er kjempegøy å oppleve at han faktisk klarer det!

Og selv om Søndervangs Colorado fortsatt bare er ni år, er han er riktig så god læremester, selvsikker og rolig som han er, forteller Josephine. -Nå redder han meg som rytter enten jeg kommer stort eller smått og begynner tydeligvis å bli ganske så rutinert, smiler 14-åringen.

Josephine og Søndervangs Colorado har kjent hverandre i flere år allerede, og har derfor rukket å bli et skikkelig team. Foto: NRYF/

En virkelig læremester

I like gamle Igor Van T’Palmenhof har Josephine en skikkelig læremester som hun garantert kan lære mye av å ri. For denne hesten har gått 1,45 m-klasser, og vet derfor hva oppgaven er.

- Det var veldig kjekt å vinne Grand-Prix’en for children også, men hesten har jo gått veldig høyt, så han er god og rutinert og redder meg uansett, slår hun fast. -Å ri ponni og hest er veldig forskjellig, i hvert fall fordi hesten er så stor. Så hvis den hadde vært litt mindre, så hadde det kanskje vært litt lettere, forklarer hun.- For det er jo stor forskjell på steg og sånn, men han er jo så snill, at han redder meg når jeg gjør feil, legger hun til.

Og trener Amund Eide, han virket også godt fornøyd med Josephines innsats på Kingsland arena denne søndagen.

- Amund virket veldig fornøyd med begge rundene mine og sa det var bra, bekrefter hun. - Planen videre er å ri den samme turen med ponnien neste helg som denne her, og så har jeg ikke helt fått snakket med Amund om hesten, så da får vi se, avslutter den dobbelte Grand Prix-vinneren med helgens største smil.

Etter en helt fantastisk åpning av Drammen Spring Tour med plasseringer i samtlige starter både på ponni og hest, avsluttet Josephine med dagens andre seier - i childrenrytternes Grand Prix 1,15 m. Foto: NRYF/ Une Susrud Foto: NRYF/

De to andre vinnerne av de internasjonale ponniklassene CSIP 1,05 m og 1,15 m denne ble søndagen Aileen Voss Donato med Day-Lights de Luxe og svenske Vendela Molander med Easy Girl's Dream.

Dagens lykkelige vinner av ponnienes lilletur på Kingsland arena denne søndagen ble Aileen Voss Donato med Day-Lights de Luxe. Foto: NRYF/ Helene Gjerde Aamdal

Resultater: