Johan-Sebastian er i den individuelle finalen

Med en fantastisk god nullrunde i fredagens klasse sikret Johan-Sebastian Gulliksen seg en plass i søndagens individuelle EM-finale i Milano. – En imponerende prestasjon, fastslår landslagsleder Mikael Kolind.

I 2021 var storesøster Victoria i EM-finalen der hun sto for et historisk norsk resultat med sin niendeplass - denne gangen er det Johan-Sebastian Gulliksen som med Harwich VDL sikret seg finaleplass. (Foto: Madeleine Delp Bergsjø)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Johan-Sebastian hadde startnummer 3 i dagens 1,60 m klasse i Milano, og sammen med sin ganske så nye stjerne Harwich VDL (Arezzo VDL/Darco , oppdretter VDL Stud) satt det hele bare fra første steg. Det så sikkert og samkjørt ut hele veien og nærmest enkelt sikret de to seg sin andre nullrunde i mesterskapet så langt. Med det gjorde Johan-Sebastian et solid byks oppover på resultatlisten, høyt nok til å bli nummer 25 totalt. Dermed blir Lier-ekvipasjen blant de 25 som søndag skal møte opp til å gjøre opp om de individuelle medaljene.

-Dette er bare imponerende godt gjort, en imponerende prestasjon, fastslår en glad Mikael i Milano på vegne av sin rytter. – Man må huske på at de to har ganske kort tid sammen, og så får de til dette. Det er virkelig godt gjort – de er allerede blitt et radarpar. Målet var topp 50 – at han er videre er bare fantastisk. Alt som skjer nå er ren bonus!

Det ble stang ut tredje dagen for Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach med tre bommer ned. (Foto: Madeleine Delp Bergsjø)

For Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach (Perigueux/Zeus, oppdretter Rixt Meyer-Aller) ble det stang ut i dag. Marginene var ikke helt på deres side, og det gikk tre bommer i bakken. Totalt ble det 23,11 feil på ekvipasjen, hvilket gir en 44. plass totalt.

Sverige tok et høyst velfortjent laggull – deres første EM-gull noensinne. Sverige er med det både regjerende olympiske mestere, verdensmestere og europamestere – en bragd kun Tyskland har klart å gjøre før dem. Sølvet gikk til det irske laget, mens det ble Østerrike som kunne glede seg over bronsemedaljen denne gangen.

Individuelt ligger fremdeles svenske Jens Fredricson - 56 år gammel - i ledelsen sammen med sin svenskavlede Markan Cosmopolit (Cohiba/Calido, oppdretter Sören Savgren), foran sveitsiske Steve Guerdat/Dynamix de Belheme (Snaike de Blondel/Cornet Obolensky, oppdretter Frederic Aimez) og irske Michael Duffy/Cinca 3 (Casall/Carthago, oppdretter Peter Wylde).

Individuelle resultater

Lagresultat