Para

Jens Lasse og Carmen er tatt ut til Paralympics

Onsdag la Olympiatoppen ut sitt fjerde uttak til OL og Paralympics – nå er to ekvipasjer til det norske paralaget klare: Jens Lasse Dokkan og Carmen Grønvold Johannessen.

hest / Norges Rytterforbund
Jens Lasse Dokkan og Carmen Grønvold Johannessen er de to første pararytterne som er tatt ut til Paralympics i sommer. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

I den fjerde gruppen som er tatt ut til OL og Paralympics i Paris er det fem kommende paralympiere. To av dem skal gjøre det til hest. Den ene er en ringrev, den andre en debutant ikke bare i Paralympics, men også som pararytter i år.

Jens Lasse Dokkan har flere Paralympics bak seg, dette blir 63-åringens åttende strake PL. Jens Lasse satte under OL i Tokyo en unik standard, han var den eneste som hadde vært med i samtlige PL frem til da. I år vil han derfor naturlig nok ta denne standarden ytterligere et hakk opp. Firbent partner i Paris blir som sedvanlig hans elegante Aladdin (Akinos/May Sherif, oppdretter Rosa Nielsen, eier Jens Lasse Dokkan og Pernille Ørum).

Carmen Grønvold Johannessen (23) debuterte som pararytter i år, men har imponert fra første steg opp midtlinjen. Det har vært internasjonale seire og gode prosenter så langt på Carmen og hennes velgående DV-vallak Højgårdens Santos (San Amour I/Friendship, oppdretter Stutteri Højgårdens Heste, eier Carmen Grønvold Johannessen). Nylig tok hun gull i Nordisk mesterskap, og bidra godt til lagbronsen. Carmen har tidligere vært en del av det norske landslaget i de aldersbestemte klassene, og hun har deltatt i EM både som ponnirytter og juniorrytter. Carmen representerer Solberg Rytterklubb.

Norge skal i år stille med lag til Paralympics. Det gjenstår nå to uttak til Paralympics-troppen. Denne troppen blir komplett 29. juli.

Paralympics arrangeres 28. august til 6. september.

Relaterte artikler