Jens Lasse Dokkan: - Jeg er litt stolt

For første gang i historien er en norsk rytter på toppen av en verdensranking - og det er pararytter Jens Lasse Dokkan som har klart den bragden. -Jeg er litt stolt, sier Jens Lasse som takker teamet han har rundt seg.

Jens Lasse skriver norsk ryttersportshistorie - han er første norske rytter til å toppe en verdensrankingliste. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender
Laster annonse...

Det internasjonale rytterforbundet publiserte onsdag de oppdaterte listene over de høyest rangerte paradressurrytterne, og da har Jens Lasse Dokkan ikke klatret bare på én liste, men på to. Jens Lasse ligger nå øverst av alle på listen over de ryttere som er klassifisert som grad 1 og han ligger også øverst på listen som favner alle de 5 gradene som utgjør paradressuren. Med det er Dokkan best av 225 ryttere fra alle verdenshjørner.

Jeg hadde ikke klart det uten dem

Jens Lasse har VM i blikket nå, han er kvalifisert både med sin partner fra Paralympics i Tokyo og med sin reservehest Cypres. Mesterskapet går i danske Herning 6. til 14. august. Paradressuren begynner onsdag 10. august.

-Jeg er faktisk litt stolt over hva jeg har fått til gjennom min ridekarriere sammen med mitt team, som består av mine trofaste hjelpere og støttespillere Mette Klose Nielsen og Steinar Berger, sier rytteren selv.

Mette Klose Nielsen fyller rollen både som daglig trener, hjelper og hestepasser, og Steinar Berger stiller opp som medhjelper når teamet reiser rundt på stevner verden rundt.

-Selv om det er jeg som står som nummer 1 på rankingen, så hadde jeg ikke klart det uten dem! Og så får jeg leve godt med litt press på meg før VM, fastslår verdenseneren som skriver norsk ryttersportshistorie med det samme.

Jens Lasse Dokkan takker to personer som er svært sentrale for hans fantastiske karriere innen paradressuren - Mette Klose Nielsen og Steinar Berger. (Foto: NRYF)

-Jeg er faktisk litt stolt over hva jeg har fått til gjennom min ridekarriere sammen med mitt team, som består av mine trofaste hjelpere og støttespillere Mette Klose Nielsen og Steinar Berger


-Vi er utrolig stolte over våre pararyttere, og når Jens Lasse topper verdensrankingen også – altså, det er jo en realisering av både drømmer og mål. Dette skyldes målrettet, hard jobbing over mange år, en vilje til å fokusere og en evne til å bli motivert på nytt og på nytt, både av Jens Lasse selv og av teamet rundt ham. Vi er virkelig stolte, og vi ser med glede og spenning frem til VM, sier sportssjef i NRYF, Nina Johnsen.

Laster annonse...