Jeg kjente litt på følelsen av «endelig er det min tur»

Juniorklassen i årets NM bestod av ni målbevisste deltagere. Den som sto igjen med gull rundt halsen til slutt var Rogaland Rideklubbs Tage Øverland. – Jeg fikk litt «endelig er det min tur» følelsen etter den siste runden, fordi alt gikk så perfekt, sa en lykkelig vinner.

Det ble Tage Øverland som med hesten Leksuss og Kaia Hegre som longør som ble årets norgesmester i voltige i juniorklassen. (Foto: Arne Apeland)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det var ridehallen på Epona Ryttersenter som dannet rammene rundt mesterskapet, med Søndre Nordstrand Rideklubb som arrangør for anledningen. Juniorene sørget for høyt spenningsnivå gjennom alle de tre mesterskapsdagene gjennom jevn god innsats og resultater som lå tett opptil hverandre.

Etter god innsats hele veien, sikret Tage fra Stavanger seg seieren med en sterk avsluttende kür. Rutinerte Kaia Hegre sto for longeringen, og det var Leksuss som gjorde den firbente innsatsen – og det på en særdeles god måte. Poengene her ble riktig gode, de var blant annet oppe i 7,700 for teknisk. Med søndagens kür la Tage til 7,200 til sin poengsum, og med 6,580 sammenlagt ble gullet hans.

Det gullet smakte godt.

-Først og fremst har det vært en fantastisk helg, fra start til slutt, sier Tage. - Det jeg er mest fornøyd med må være den siste runden med kür. Jeg følte jeg hadde hele roen og utnyttet det at Leksuss gikk supert for å få den beste runden jeg har hatt noen gang.

Voltige har i mange år vært grenen for en målbevisst Tage, og det å endelig gå helt til topps var en god belønning for lang og fokusert innsats:

- Det er en helt fantastisk følelse å endelig få en gullmedalje etter to NM med sølv og bronse der jeg følte jeg kunne gjort det bedre på, fastslår Tage. - Jeg fikk litt «endelig er det min tur» følelsen etter den siste runden fordi alt gikk så perfekt.

Selv om det er voltigøren som står for øvelsene, så er det en trio som skal til for å prestere. I Kaia Hegre og Leksuss har Tage to gode støttespillere:

-Uten Leksuss og Kaia hadde jeg ikke hatt muligheten til å prestere så bra som jeg gjorde i helgen. Vi er jo et team og må ha bra samarbeid for å gjøre det bra!

Norgesmester Tage Øverland (longør Kaia Hegre) på pallen sammen med sølvvinner Tilde Skaar-Hval (longør Maria Selliken) og bronsevinner Ella Bryne Smogeli (longør Kristine Jevne Berge) (Foto: Arne Apeland)

Det skulle bli svært tett mellom sølv- og bronsevinner i klassen. Tilde Skaar-Hval fra Sandnes og Jæren Rideklubb med hesten Max of Quality og Maria Selliken som longør ble den som til slutt trakk det lengste strået. Etter en riktig god avsluttende kür ble sammenlagt resultat for Tilde 6,432 poeng, og med det klarte hun med minste mulige marginal å gå foran Ella Bryne Smogeli/Nyhedegaards Latifa fra Lommedalen Kjøre- og Rideklubb, med Kristine Jevne Berge som longør. Ella, som har flere NM-gull fra children-klassen hjemme i medaljeskapet, presterte igjen svært godt og med 6,413 ble det bronse denne gang.

Det ble sølv til Sandnes og Jæren Rideklubbs Tilde Skaarl-Hval med hesten Max of Quality og Maria Selliken Longør - det skilte kun 0,015 poeng mellom henne og bronsevinner Ella Bryne Smogeli. (Foto: Arne Apeland)
Ella Bryne Smogeli/Nyhedegaards Latifa fra Lommedalen Kjøre- og Rideklubb, med Kristine Jevne Berge som longør, tok bronsen i klassen. (Foto: Kristine Johansen)

Max of Quality gjorde det også særdeles godt gjennom hele mesterskapet - han fikk ikke bare sølv i juniorklassen, men han ble også kåret til mesterskapets beste hest.

Resultater