Jeg hadde ikke forventet gull!

To ekvipasjer preget de to øverste plassene løpende under mesterskapet i klassen for juniorene. Det ble siste runde som avgjorde det hele – med et resultat som overrasket gullvinneren: - Gull hadde jeg ikke forventet, sier den ferske mesteren som fikk Mikkel Fredin Nilsen bak seg på sølvplass mens bronsen gikk til Ingrid Sandhei Bjørklund.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Årets medaljører i juniorklassen - Martine Berheim Skår, Mikkel Fredin Nilsen og Ingrid Sandhei Bjørklund. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)

Det var Martine Berheim Skår fra Sandnes og Jæren Rideklubb og Ingrid Sandhei Bjørklund fra Polarsirkelen Hestesportsklubb som lå øverst på resultatlisten gjennom mesterskapet i Drammen. De lå likt inn mot siste runde i lørdagens 1,40 m klasse med fire feil hver fra lørdagens første finalerunde. Martine med sin Dion (Lupicor/Ekstein, oppdretter H. Hindriks) innledet andre runde med et riv og i trekombinasjonen kom det et til. Dermed var det hele opp til Ingrid med Staedtebahn’s Cornwell (Cornet Obolensky/Phin Phin, oppdretter Ludger Schleper) som innledet sikkert og stødig, men fikk etter hvert et riv på en rekk før det fulgte et stopp i trekombinasjonen. Dermed gikk det også dyrebar tid og fasit for runden ble 15 feilpoeng – 19 totalt. Dermed røk gullet, men det ble bronse i stedet – bak Mikkel Fredin Nilsen/Ona Van D’heerlijkheid (Kannan/Chatman, oppdretter Andre Vergeylen) fra Kragerø Rideklubbsom sto med 16 feilpoeng totalt.

-Dette gullet var veldig gøy – helt fantastisk å få sammen med min bestevenn Dion, fastslår Martine. (Foto: NRYF)

Gullvinneren – som for øvrig ble innendørs mester i fjor høst – var lykkelig, om enn litt overrasket.

-Gull hadde jeg ikke forventet! Jeg og Ingrid lå tett i toppen hele veien frem til siste runde der mange fikk mye feil. Jeg fikk et riv på første hinder, så målet mitt var å holde hodet kaldt og fullføre resten av runden best mulig. Og det klarte vi godt – og Dion hoppet helt fantastisk! Banene har vært veldig gode – krevende, men kjekke. Velig fornøyd med hele stevnet og topp stemning!

Duoen har vist seg sterk gjennom hele mesterskapet – og har en god sesong bak seg også:

-Dion er en ekte fighter som hopper så godt uansett gjennom alle rundene. Han har vært så god hele sesongen, så stabil og fin. Dion er rett og slett helt rå! Dette gullet var veldig gøy – helt fantastisk å få sammen med min bestevenn Dion, smiler hun. Den unge rytteren retter også stor takknemlighet til sin trener: - Jeg er veldig takknemlig for min trener Kenneth Sande som alltid har vært min trener, han er utrolig motiverende. Jeg hadde aldri greid å oppnå mine mål uten ham!

Resultater

Martine Berheim Skår - årets beste juniorrytter på sprangbanen. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)