Jeg er veldig, veldig glad i denne hesten

Hun felte noen tårer da hun sto på pallen med en sølvmedalje rundt halsen, Mathilde Kristine Kalland. – Det er jo veldig, veldig gøy å gjøre det så bra – og ingenting er bedre enn å gjøre det med Estolga som jeg har hatt så lenge!

Foto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

Mathilde og hennes nå 14 år gamle KWPN-hoppe Estolga (Toulon/Goodwill) møtte til lørdagens finaleklasse i Nordisk Baltisk mesterskap på Linnesvollen for U25/seniorer med kun 1,15 feilpoeng i boken – rett bak danske Kamilla Ladefoged Rasmussen/Chico Z (Clinton/Quantum) som hadde 1,14.
Finalen i Oxer Senior Final gikk over to runder, og Grenlandsekspressen Mathilde og Estolga holdt nullen lørdag helt til siste hinder i 1,40 m klassen var ferdig hoppet. Det ledet til klasseseier - og mesterskapssølv bak danske Kamilla, som også gikk helt feilfritt. Dansk ble det også på bronseplass ved Anne Kristine Truelsen/Quemoy KT (Quidam’s Rubin/Saccor) med 3,54 feilpoeng.

Mathilde og Estolga var aller best lørdag og tok klasseseieren i tillegg til sølvmedalje sammenlagt. (Foto: NRYF)

Et riktig godt mesterskap hadde også Synne Ljosland/Didy som endte på femteplass med 11,31 feilpoeng og Martine Myhrer Dyngeland med hjemmeavlede Sg’s Carnelian (Kannan/Love 2 U 2, oppdretter Hanne Myhrer Dyngeland) som med 11,36 ble nummer seks sammenlagt.

Synne Ljosland/Didy tok femteplassen sammenlagt.(Foto: NRYF)
Martine Myhrer Dyngeland/Sg's Carnelian ble nummer seks sammenlagt. (Foto: NRYF)

Mathilde og Estolga – eller Olga som er hverdagsnavnet – har vært en duo helt siden 2016, da Estolga var syv og Mathilde var 17. Det er mange viktige år sammen, og med den gullkantede plassen Olga har i Mathildes hjerte betyr sølv i Nordisk Baltisk Mesterskap noe helt spesielt.

-Ja, det å gjøre det så bra med Olga som jeg har hatt så lenge – ingenting er bedre enn det.

Sølvvinneren smiler: - Og så var det mange som var der, venner og kjente – og rideskolebarna der hjemme som fulgte det via streamingen og heiet på meg. Og så hørte jeg jo på pappa som sto der på sidelinjen og hoppet og spratt!

Mathilde er rutinert, men kjente likevel litt på det i dag. – Det var litt nerver i dag, men det er fordi man så gjerne vil gjøre det bra. Og så vet jeg at når jeg rir på Olga, så er sjansen for å vinne der. Hun er i superfin form, gjennom hele mesterskapet har hun vært akkurat der jeg skal ha henne. Det var skikkelig gøy!

Det var gøy – og rørende:

-Jeg måtte gråte litt under premieutdelingen. Jeg er bare så veldig, veldig glad i den hesten. Og det må man være, for at de skal hoppe og gjøre det bra sammen med oss!

Resultater

Foto: NRYF