Jeg er supertakknemlig for jobben Papi gjorde

Andre finaledag satt nullen så det suste for Victoria Gulliksen og Equine America Papa Roach i World Cup-finalen i Omaha – og de nøyde seg ikke bare med én av dem heller. Med dobbelt null ble de nummer fem andre finaledag, og Victoria ligger som nå som nummer ni sammenlagt. – Jeg er supertakknemlig for den jobben Papi gjorde, sier Victoria.

Arkivfoto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det var en lykkelig Victoria som i natt norsk tid kunne konstatere at både hun og Papi igjen presterte på topp når det virkelig gjaldt – og igjen takker Victoria sin firbente partner for resultatet:

-Jeg er utrolig fornøyd med runden, Papi hoppet fantastisk. Det var en veldig teknisk bane så det var veldig viktig å holde fokus og ri ordentlig – så jeg er supertakknemlig med jobben Papi gjorde, han hoppet virkelig helt fantastisk!

Det ble en thriller av en kveld i CHI Health Center da de 39 ekvipasjene ut i sin andre store prøve under Longines FEI Jumping World Cup ™ finalen i Omaha. Ni ekvipasjer holdt nullen i grunnomgangen og ble klar for omhopping – men blant dem var ikke rytteren som ledet, nummer en på verdensrankingen Henrik von Eckermann og hans King Edward (Edward/Feo). Denne ryttere fikk en bom ned og måtte dermed følge omhoppingen fra sidelinjen.

Som en av de ni feilfrie, gikk Victoria og Papi til oppgaven og leverte varene til de grader – sammen gikk de opp i ledelsen med sin feilfrie omhopping. De måtte etter hvert se seg slått på tid og ble til slutt stående som nummer fem i klassen. Vinner ble tyske Richard Vogel/United Touch S (Untouched/Lux Z) med tiden 35,11 s foran britiske Harry Charles/Balou du Reventon (Cornet Obolensky/Continue) og danske Andreas Schou (Darc de Lux (Darco/Contender).

I hver av de to første rundene i en World Cup-finale får rytterne et antall poeng ut fra sine resultater, og etter andre runde blir disse regnet om til fei. Den samlede topprytteren fra de to rundene får null feil, så får de påfølgende rytterne feil regnet ut etter hvor mange poeng de har mindre enn denne. Disse poengene tar de med seg til siste finaledag som er natt til søndag. Denne gang medfører utregningen at det ligger to ryttere i tet hvilket er uvanlig – danske Andreas Schou og Pius Schwizer står begge med null World Cup-feil når det hele er regnet ut etter de matematiske formlene som gjelder World Cup-finalen. Bak dem følger så Henrik von Eckermann med 1 feilpoeng foran Richard Vogel (GER) med to feilpoeng. To ryttere – Hunter Holloway (USA) og Yuri Mansur (BRA) har begge tre feilpoeng, mens Harry Charles og Harrie Smolders har fem – så følger Victoria Gulliksen med sine ni feilpoeng som nummer ni, sammen med Devin Ryan (USA) og Scott Brash (GBR).

Med dette er Victoria med til siste finaledag som en av de 30 beste – og hun er i tillegg helt i toppsjiktet. Disse tretti beste står nå overfor en hviledag i Omaha, så skal det hele avgjøres natt til søndag. Da står to finalerunder over 1,60 m høye hinder for døren – alle skal ri første runde, så skal de 20 beste av disse videre til den siste og avgjørende runden. Victoria Gulliksen står som nummer 20 på startlisten for denne klassen.

Resultatliste

Sammenlagt ranking før siste finaledag

Foreløpig startliste siste finaledag