Jeg er bare så veldig takknemlig for hestene

Kingsland Oslo Horse Show har vært et eventyr for Tromsø-rytteren Lotte Rønning-Hansen. Med sine to hester Inola og Elnica har hun vært feilfri og fått topplasseringer hele veien – og hun avsluttet Champion Cup med å vinne klassen med Inola og bli nummer fire med Elnica. – Jeg vet egentlig ikke helt hvordan jeg klarte dette, jeg er bare så veldig takknemlig for disse hestene, strålte vinneren.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Lotte Rønning-Hansen avsluttet noen riktig gode dager med seier og fjerdeplass i Champion Cup - seieren kom med Inola, med Elnica ble hun nummer fire. (Foto: NRYF)

11 av de 28 startende kom videre til andre fase i denne tredje og siste klassen i Champion Cup presentert av Felleskjøpet, en 1,20 m klasse. Linnea Tomelthy Storstrøm har også hatt særdeles gode dager i Oslo sammen med sin Billy Lambert (Cevin Z/Andiamo) og tok ledelsen etter en feilfri andre fase på tiden 29,52 sekunder. Flere ekvipasjer prøvde seg på å slå tiden, men det måtte helt til siste duo ut før det skjedde. Lotte hadde allerede en plassering sikret etter en god og feilfri andre fase med Elnica (Elvis Ter Putte/Flamenco Desemilly) og lå på en foreløpig tredjeplass da hun red ut igjen, nå med Inola (Clinton/Lord Z). Uanfektet av å være siste ut red hun trygt og sikkert seieren i havn på tiden 28,99 s og kunne dermed notere seg både seier og fjerdeplass.

Med seiersdekken og vinnersløyfe på plass var Lotte en mer eller mindre levendegjort definisjon på lykke. Noen god forklaring på seieren syntes hun var vanskelig å komme på, for henne var det først og fremst hestene hennes det handlet om.

-Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg klarte dette, jeg er bare så veldig takknemlig for hestene, det er det eneste jeg har å si – og masse hardt arbeid!

Lotte har gått all in for ridningen. I to år har Tromsø vært byttet ut med Sandefjord og Stall Bergan som hjem for denne unge rytteren. Kingsland Oslo Horse Show og med de resultatene hun har oppnådd der – det er en kronen på verket etter alt arbeidet hun har lagt ned.

-Jeg har vært på Stall Bergan i to år, og dette er mitt siste stevne sørpå. Nå skal jeg hjem til Tromsø igjen, jeg skal ha med meg Inola og egentlig bare kose meg og fortsette med litt skole, smiler Lotte.

Lottes lykke kretser rundt hennes to firbente helter. Inola vinnerhesten ble hennes i fjor. – Vi kjøpte henne fra Rose Skei i fjor, og så har det egentlig bare gått bra derfra, Inola er så veldig godt grunnridd – jeg er veldig heldig med den!

Det som var tanken da hun red inn som siste rytter ut, med Inola, var å slå seg selv. – Jeg tenkte at jeg måtte prøve å slå den andre hesten min – og så hadde jeg lovet mamma å komme hjem med et dekken til! Og det klarte vi!

Start- og resultatlister

-Jeg hadde lovet mamma å komme hjem med et dekken til - og det klarte vi, smilte Lotte Rønning-Hansen etter seieren i Felleskjøpet Champion Cup. (Foto: NRYF)
Linnea Tomelthy Storstrøm/Billy Lambert har også hatt gode dager i Telenor Arena - de avsluttet med en fin andreplass. (Foto: NRYF)
Anja Moen/Hermantica sikret seg tredjeplassen. (Foto: NRYF)
Med den ni år gamle hoppen Elnica sikret Lotte Rønning-Hansen seg også fjerdeplassen i klassen. (Foto: NRYF)