Jeanette Lund Støen er første norske kusk til start

Ved franske Haras National du Pin har onsdagen rommet veteterinærsjekk, trening i arenaen og åpningsseremoni. Samtlige 77 hester har fått grønt lys til VM-start, og for Norges del er det Jeanette Lund Støen med Penlangrug Black Knight som er første ekvipasje til start torsdag formiddag.

De norske utøverne er klare for VM - fra venstre Wenche Johannesen/Engkildegårds Saturn Rts, Jeanette Lund Støen/Penlangrug Black Knight, Maria Henriksson/Jelviro og Øivind Mikkelsen/Cartoon Hedegård - her sammen med landslagsleder Linn Støkken Nielsen. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Veterinærsjekken startet klokken åtte i dag morges, og alle 77 deltagende hestene gikk igjennom kontrollen FEI-veterinærene og de internasjonale dommerne gjennomførte. Omgivelsen var staselige – veterinærsjekken ble gjort rett foran slottet som har ingen ringere enn den franske Solkongen, Ludvig XIV, som byggherre. Målet med veterinærsjekken er selvsagt å sikre at de firbente deltagerne fysisk er helt klare for de oppgaver de blir satt på under mesterskapet. Torsdag og fredag skal ekvipasjene vise sine dressurprogram, lørdag er det maraton og søndag er det presisjon.

Samtlige av de 77 deltagende hestene i mesterskapet gikk gjennom veterinærsjekken - en veterinærsjekk som ble gjort i usedvanlig flotte omgivelser. (Foto: Privat)

Etter dette ble trekningen av startrekkefølgen for nasjoner gjort – hele 19 nasjoner er representert i mesterskapet. For Norge er det Jeanette Lund Støen som skal i ilden først, de har sin starttid klokken 11.40. Jeanette er også eneste norske som skal ut i løpet av torsdagen, samtlige av de tre andre norske representantene har fått starttid fredag. Først ut da er Øivind Mikkelsen/Cartoon Hedegaard klokken 09:40, Wenche Johannesen/Engkildegårds Saturn Rts skal ut klokken 12.50 før Maria Henrikssons tur/Jelviro som har fått starttid klokken 15.45.

Ekvipasjene fikk i dag trene på arenaene, og dagen ble avsluttet med åpningsseremoni med parade ved de deltagende nasjonene.

Mesterskapet streames live her

Startliste