Ja, det er dejlig å være norsk i Danmark!

I helgen var Pether Markne stand in som lagleder for de norske rytterne ved nasjonshoppingen i Uggerhalne. Landslagsleder Mikael Kolind fulgte dem imidlertid tett, og han oppsummerer helgen, som resulterte i flere velkomne kvalifikasjoner og en finaleplass i Longines EEF Nations Cup, på sitt dansknorsk slik: - Ja, det er dejlig å være norsk i Danmark!

av
Rebecca Ballestad-Mender
– Vi hadde både med oss noen ferske hester og ryttere i nasjonshoppings-sammenheng, men at de reiser ned dit og støtter hverandre slik, og presterer slik – det er bare veldig, veldig bra, sier landslagsleder Mikael Kolind.

Fredag kveld kunne vi juble over en flott fjerdeplass i Longines EEF Nations Cup i danske Uggerhalne, og glad Markne poengterte blant annet samholdet mellom rytterne som en viktig grunn til det gode resultatet.

- Fredag, det var rett og slett veldig, veldig bra, istemmer Mikael om lagresultatet. – Vi hadde både med oss noen ferske hester og ryttere i nasjonshoppingsammenheng, men at de reiser ned dit og støtter hverandre slik, og presterer slik – det er bare veldig, veldig bra!

For Norge teller dette resultatet i finalesammenheng. Det skulle ha vært to kvalifiseringer i region nord, men grunnet pandemien har denne kvalifiseringen i Drammen blitt avlyst.

- Det er derfor bestemt at det er de to beste fra region nord fra kvalifiseringen i Uggerhalne som får finaleplass i Warszawa, Polen, siste helgen i juli – det betyr at Norge og Danmark er sikret deltagelse der, forteller Mikael.

Flere viktige kvalifiseringer i boks

Hege Tidemandsen taklet brasene i søndagens 3* Grand Prix 1,50 m, en klasse som virket kvalifiserende til både OL, EM og VM. Carvis bryr seg ikke særlig om hinderne står hjemme ved Stall Gruset, i Drammen eller i et større utland og hoppet uanfektet og feilfritt gjennom første runde.
25 % av de beste fra første runde fikk plass i andre runde – der de også tok med seg eventuelle feil fra første runde. Kun én ekvipasje klarte dobbelt null, svenske Jens Fredricson/Markan Cosmopolit e. Cohiba/Calido I. For Hege og Carvis ble fasit åtte feil i andre runde, med en 11. plass som resultat.

- Det er flott å være feilfri også i Grand Prix’en, det viser en utrolig stabilitet, sier landslagslederen om Heges resultat.
Med dette resultatet har Hege Tidemandsen Larsen den MER-kvalifiseringen hun trengte i forhold til OL. Som følge av at hun og Carvis var kvalifisert i 2020, betyr dette at ekvipasjen nå tilfredsstiller kvalifiseringskravene til Tokyo 2020. I tillegg har Hege nå to av tre nødvendige kvalifiseringer i forhold til EM 2021 og VM 2022.

En uke igjen til fristen for OL-kval

Dagene tikker raskt avgårde mot viktige frister – på mandag om en uke går fristen til å kvalifisere seg til OL ut. Førstkommende helg blir derfor viktig – fire norske ryttere skal delta ved CSIO5* i polske Sopot: Johan-Sebastian Gulliksen, Victoria Gulliksen, Therese Søhol Henriksen og Marie Valdar Longem.

Flere premier i Danmark

Det tikket også inn noen flere norske premier i Uggerhalne i helgen. Solveig Fotland Newermann sikret seg en premie i lørdagens 3* 1,50 m klasse, med Niaras STB Boy I Z e. Nabab du Reve/Billy du Lyd ble det feilfritt også i andre fase, med en 12. plass som resultat.
Søndag ble Pål Flam/Pippi L en god nummer fem i 1,35 m klassen.

Resultater Uggerhalne