Ja, det ble en ekte hestefest!

Da planene om et internasjonalt sprangstevne ble utsatt, stoppet det ikke Grenland Ryttersportsklubb. De bestemte seg for å arrangere en nasjonal hestefest over to helger i både sprang og dressur. 16. - 19. mars møtte over 200 ekvipasjer opp på Vallermyrene Ridesenter for å delta i første del av Grenland Horse Show.

av
Åse-Berit Jamne
Martine Berheim Skår fra Sandnes og Jæren Rideklubb kunne fylle opp premieskapet med flotte rosetter og dekken etter helgens Grenland Horse Show på Vallermyrene Ridesenter (foto: Equipephoto/Kristian Strøm).

- Vi hadde ikke forventet at stevnet skulle bli så fullt som det ble. Det førte til at vi hadde venteliste på oppstalling, sier stevneleder Thea Ahlbom Johansen i Grenland Ryttersportsklubb. - Torsdag hadde vi litt utfordringer med at underlaget på oppvarmingen hadde fryst litt på grunn av det kalde været som hadde vært i uken før stevnet begynte. Men takket være flinke medlemmer (Heidi Hasseleid, Anette Lid Riis og Mette Ahlbom) fikk vi kjørt på masse salt, som gjorde at den ble bra resten av helgen.

Banebygger Trond Clemmetsen sørget for fine baner gjennom hele stevnet.

Et stevne med det lille ekstra

Klubben jobbet iherdig den siste uken med å få skaffet dekken til alle som vant, og det klarte de. - Det gjorde vi for å skape det lille ekstra, noe alle virket fornøyde med, sier Thea.

Hun vil sende en stor takk til Trine Stenseth, Hanne Hvidsten Johnsen og alle de andre flinke medlemmene som jobbet hele helgen i den nye, fine kiosken og bidro til at det ble solgt mye godt som kommer godt med klubbkassa. - Til å være et firedagersstevne har ting gått over all forventning, og jeg vil takke våre flinke medlemmer som har stått på. Uten dem hadde vi ikke klart å gjennomføre et slikt stevne, sier en takknemlig Thea.

Sofia Kingdom-Clark og Kantje's Bayard var en av mange ekvipasjer fra arrangørklubben som hedret klubben med flotte resultater. De vant LA for kat. 1 søndag (foto: Equipephoto/Kristian Strøm).

- Medlemmene våre er rå!

- Siden vi brukte mange dugnadstimer og energi i forkant av stevnet, ville vi gjerne gjennomføre et stevne med det lille ekstra, forklarer styremedlem Anette Vasdal Gundersen.

For klubben har hatt en tung vinter, med to runder med innbrudd og hærverk. Her har medlemmene virkelig tatt tak, og alle er enige om at kiosken nå er finere enn noen gang. Klubben roser sine egne medlemmer, dugnadsfolk og frivillige opp i skyene. - Vi har en gjeng medlemmer som er helt rå! Vi har så flinke folk som har jobbet masse før og underveis i stevnet. Det kom masse folk, og det var så mange blide og hyggelige mennesker, forteller en glad Anette.

Silje Ludvigsen Dalen og Babouche vh Koningshof Z feiret comeback etter et skadeavbrekk med en seier i søndagens 1.40-klasse, sponset av Kingsrød (foto: Equipephoto/Kristian Strøm).

Opparbeider seg dugnadspoeng

- Det blir til tider mye jobb på medlemmene våre, men vi synes jo dette med stevner er veldig gøy og folk er veldig drillet i oppgavene. Det er også en gulrot i enden her, nemlig at vi får disponere et så flott anlegg i hverdagene, sier Anette. - Medlemmene opparbeider seg dugnadspoeng som for eksempel kan byttes i årsleie. Da disponerer man også en egen boks på anlegget utenom stevner som kan brukes i forbindelse med trening. Dette er noe jeg tror bidrar til at medlemmene føler de har litt ekstra eierskap i klubben.

Ser fremover

Og selv om det internasjonale stevnet utgikk i år, er det fortsatt målet at dette på sikt skal bli et stevne som setter både klubben og Norge på kartet. Ønsket er å bli en internasjonal stevnearrangør i både sprang og dressur.

Nå er første helg med sprangstevne over, og klubben klarte uten tvil å få til en gøy hestefest. 1. - 2. april er det klart for dressurhestene, og klubben vil igjen gjøre sitt ytterste for at de skal få en like bra opplevelse.

Eveline Synnøve Pettersen Drågen og Menai Mon Alisha både vant LA+5 lørdag og LA søndag for kategori 3-ponniene. - Det ble et flott stevne, sier mor Caroline Pettersen. - Det er gøy med stevner hvor det blir gjort litt ekstra, og vi håper dette er et stevne som er kommet for å bli (foto: privat).

Mange sportslige høydepunkter

Rent sportslig ble det også et meget godt stevne for arrangøren. Eveline Synnøve Pettersen Drågen og Menai Mon Alisha (Menai Meteor x Friars Pageboy) både vant LA+5 lørdag og LA søndag for kategori 3-ponniene. I LA+5 for kat. 1 på lørdag ble det seier for Ella Hvidsten Johnsen og Genepy B (Querlybet Hero x Nabor), mens Ella Homme Claussen og Kantje's Wilson (Marits Misique x Duke's Forest Antares) vant MB+5 for kat. 2 ponniene lørdag. Sofia Kingdom-Clark og Kantje's Bayard (Polsbury Pajero x Marnehoeve's Everest) stod igjen på toppen av resultatlisten i LA for kat 1. søndag.

Klubbens egen Silje Ludvigsen Dalen og Babouche vh Koningshof Z (Baloubet du Rouet x Cassini II, oppdretter Jan Jochems) la alle bak seg i søndagens 1.40 sponset av Kingsrød. Seieren smakte ekstra godt, ettersom Babouche har vært ute av spill en stund på grunn av skade. - Det er veldig gøy at hun kjennes fin ut, forteller Silje. - Hun er fortsatt ivrig og glad for å være på jobb.

I stevnets siste klasse var det Thea Gunleksen og Chelino 3 (Conway x Calato, oppdretter Dr. Bernard og Gloria Salick) fra arrangørklubben som kunne sette punktum for et flott stevne med sin seier i 1.25.

Et godt stevne også for Martine Mariero Moe (Larvik og Sandefjord Rytterklubb) som vant hele tre klasser med hoppen Parada de Wiqui (Kannan x Darco, oppretter Jorid og Wilfried De Winne) (foto: Equipephoto/Kristian Strøm).

Det var mange høydepunkter i løpet av helgen, og flere utmerket seg både blant ponnier og hestene. Men det må sies å ha vært et spesielt godt stevne for Martine Berheim Skår (Sandnes og Jæren Rideklubb), som hadde med seg tre hester for anledningen.

De samlet flere seirer og plasseringer på de fire dagene, helt presist ble det fire førsteplasser og tre plasseringer på ni forsøk! Med Dion (I) (Lupicor x Ekstein, oppdretter H. Hindriks) ble det blant annet andreplass i fredagens 1.40 sponset av Walber Equestrian, og en flott førsteplass i 1.35m fredag.

Start- og resultatlister fra helgen finner du her