Irsk, tysk og fransk på topp i ponni-EM

Irland satte strek under at de er en stor ponninasjon, med laggull både i feltritt og sprang og ikke minst ved at de tok alle de tre individuelle medaljene på sprangbanen. Tyskland satte sitt sterke preg på dressuren, men i feltritt klarte en fransk rytter å gå forbi både Irland og Tyskland.

Franske Mae Rinaldi/Boston du Verdon klarte å bryte den irsk/tyske dominansen i de tre grenene ved EM for ponni ved å ta det individuelle gullet i feltritt. (Foto: Leszek Wójcik)
av
Rebecca Ballestad-Mender

For Norges del ble det ikke finaledeltagelse for de norske ekvipasjene som deltok i sprang og dressur, men Mikkel Fredin Nilsens seier i B-finalen på sprangbanen med Attyrory Warrior smakte godt. Oppsummert etter mesterskapet er det to nasjoner som stikker seg frem – Tyskland og Irland.

På dressurbanen var Tyskland uslåelige, i tillegg til laggullet sikret de seg også det individuelle gullet. Kürvinner ble Mia Allegra Lohe/Tovdals Golden Future Imperial med 80,355 %, foran Maddy Dijkshoorn/Boogie de l’Aube med 77,795 (NED) og polske Veronica Pawluk/D’Artagnan med 77,490 %.

Tyske Mia Allegra Lohe/Tovdals Golden Future Imperial vant kürfinalen på dressurbanen. (Foto: Leszek Wójcik)

Irland tok også laggullet i feltritt, foran Tyskland og Frankrike. Individuelt gikk seieren til franske Mae Rinaldi/Boston Du Verdon, med irske Ben Connors/Cornafest Fred på sølvplass og tyske Merle Hoffmann/Penny Lane WE som bronsevinner.

På sprangbanen var det Irland som tok med seg det hele – de vant lagkonkurransen og de tok samtlige medaljer i den individuelle finalen. Etter en omhopping om sølv og gull vant James Derwin/Rincoola Babog foran James Brennan/MHS Glow. Bronsen gikk til Coen Williams/Saxton Freedam – som vant bronsen feilfri på hinder gjennom hele mesterskapet, med unntak av tre tidsfeil.

Resultater