Internasjonale stevner i Russland og Hviterussland avlyses – FEI bistår det ukrainske rytterforbundet

FEIs styre besluttet mandag å fjerne alle internasjonale ridestevner som står i kalenderen i Russland og Hviterussland ut året. FEI er i nær kontakt med det ukrainske forbundet for å hjelpe hestemiljøet i landet, og de har opprettet et hjelpefond på drøye 10 millioner norske kroner.

av
Rebecca Ballestad-Mender
- Idretten er et nettverk som støtter seg på og som vokser på fellesskapet, og det er gjennom slike viktige vennskap at vi kan tilby vår støtte og utgjøre en forskjell for folket i Ukraina i denne vanskelige tiden, sier FEIs president Ingmar de Vos i en pressemelding. Bildet viser den ukrainske rytteren Alisa Danilova med den nå norskeide hesten Dinero de Laubry ved EM i 2017. (Foto: NRYF)

Styret i FEI fordømmer invasjonen i Ukraina og avlyser alle planlagte stevner denne sesongen i Russland og Hviterussland forteller de i en pressemelding.

I tillegg til å avlyse alle stevner, har FEIs styre også besluttet å avlyse eller flytte planlagte FEI-kurs for teknisk personell i Russland og Hviterussland. De fryser også alle aktiviteter innen deres program FEI Solidarity i disse landene.

Når det gjelder russisk og hviterussisk deltagelse ved internasjonale stevner fremover, vil FEI ta en avgjørelse innen kort tid.

For å støtte ridesporten i Ukraina, har styret laget et hjelpefond til det ukrainske hestesportsmiljøet på en million sveitsiske franc, hvilket tilsvarer drøye 10 millioner norske kroner.

FEI er i tett dialog med det ukrainske rytterforbundet og landene rundt for å legge til rette for og koordinere rent logistikkmessig når det gjelder støtte i tillegg til de yter økonomisk bistand.

FEIs president og leder i FEI Solidarity Committee, Ingmar de Vos, er nå i nær kontakt med rytterforbundet i Ukraina.

-Vi er dypt bekymret for velferden til alle ukrainere og hele hestemiljøet i i landet, sier presidenten. – Deres sikkerhet er i høy grad en prioritet for oss, og vi er nært samarbeid med våre hovedkontakter i Ukraina og i landene rundt for å søke løsninger på de mest presserende behovene. Idretten er et nettverk som støtter seg på og som vokser på fellesskapet, og det er gjennom slike viktige vennskap at vi kan tilby vår støtte og utgjøre en forskjell for folket i Ukraina i denne vanskelige tiden.